Την ποινή που επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε η συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, “η απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε Κορκονέα" και έκανε λόγο "για εν ψυχρώ δολοφονία”, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται για περίπτωση απ’ αυτές που τους αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό.

“Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι δράστες έδρασαν μαζί. Βεβαίως ο Κορκονέας είναι αυτός που όπλισε και πάτησε τη σκανδάλη και ο Σαραλιώτης είναι αυτός που τον συνέδραμε”, είπε αναφορικά με την αθώωση του συγκατηγορούμενου ειδικού φρουρού.

Έκανε, επίσης, λόγο για απόφαση που “προκαλεί και προσβάλει την νοημοσύνη όλων μας” και κατήγγειλε μεθόδευση της. Σύμφωνα με την οικογένεια Γρηγορόπουλου, η απόφαση που ανακοινώθηκε χθες ήταν “προδρολογημένη από τις 19 Ιουνίου”, οπότε και θα ανακοινώνονταν η απόφαση, όμως εμφανίστηκε ένας δικηγόρος που ισχυρίστηκε ότι ασθένησε ο συνήγορος Κορκονέα.

“Κατά την άποψή μας το έκανε ώστε να υπαχθεί στον νέο Ποινικό Κώδικα. Ζητήσαμε νέα ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, καταγγέλλοντάς τον. Υπήρχε τότε εισαγγελική πρόταση ότι πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη αλλά, είχε ενδεχόμενο δόλο. Εκτιμήσαμε ότι βάσει των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα υπήρχε μεθόδευση για να πέσει ο Κορκονέας ‘στα μαλακά’ και επιβεβαιωθήκαμε επειδή το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει ημερομηνία για τον Ιούνιο”, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Κληθείσα να απαντήσει στο αν ήταν το δικαστήριο που μεθόδευσε την απόφαση, είπε ότι, “στη μεθόδευση συμμετείχε το δικαστήριο, αποδεχόμενο να αλλάξει η σύνθεσή του, διότι από τις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτείτο ο αρχαιότερος εφέτης” και κατήγγειλε πως το δικαστήριο “απήγγειλε την απόφαση με άλλη σύνθεση χθες”. “Δε γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα, με ένα χαρτί ασθένειας", πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενη στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είπε πως “αυτή η γυναίκα που της σκότωσαν το παιδί, αντιμετωπίστηκε σαν να είναι η ίδια κατηγορούμενη”.

"Το χέρι του Κορκονέα το όπλισαν εκείνες οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί για μια σειρά γεγονότων αστυνομικής βίας. Το δικαστήριο όπλισε το χέρι του κάθε Κορκονέα”, κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: ant1news.gr

 
Top