της Δήμητρας Πανανού

Την ύστατη προσπάθεια της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη να ξεφύγει από τους δολοφόνους της, τη νύχτα του τρόμου στο σπίτι στους Πευκούς της Ρόδου, αποκαλύπτει ο πατέρας της, Γιάννης Τοπαλούδης, λίγο πριν εκδοθεί το βούλευμα για την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.

“Τους έλεγε: ‘Αφήστε με, ο μπαμπάς μου θα σας βρει. Θα σας πάω στην Αστυνομία’. Και αυτοί αφήνιασαν... Από εκεί και έπειτα τα δύο γομάρια τα έβαλαν με την Ελενίτσα μας που προσπάθησε να αντισταθεί”, λέει, μιλώντας στη Realnews, ο πονεμένος πατέρας, που βιώνει καθημερινά τον πόνο από τον άδικο χαμό της πολυαγαπημένης του κόρης.

Για την οικογένεια Τοπαλούδη η καταδίκη των ενόχων, με τη μεγαλύτερη των ποινών, αποτελεί πλέον αυτοσκοπό. “Αν σκεφτεί κάποιος τη θέση της Ελενίτσας, τι τράβηξε εκείνο το βράδυ στα χέρια των δολοφόνων της, τι μαρτύριο πέρασε, την προσπάθειά της να αντισταθεί μέχρι να τη ρίξουν στη θάλασσα, θα τρελαθεί. Δεν το χωράει ανθρώπου νους. Τελικά, τους βρήκαμε, αλλά ήταν πλέον αργά”, αναφέρει φανερά συγκινημένος ο κ. Τοπαλούδης, ο οποίος δεν σταματά να υποστηρίζει ότι οι δράστες είχαν βοήθεια από το συγγενικό περιβάλλον τους, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους. “Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Είμαι πεπεισμένος ότι υπήρξε βοήθεια από συγγενικά πρόσωπα που προσπάθησαν να εξαφανίσουν κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία. Για εμάς είναι αυτονόητο”, δηλώνει ο άτυχος πατέρας.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της δολοφονίας η γιαγιά και ο θείος ενός εκ των δραστών, και πιο συγκεκριμένα του 21χρονου Ροδίτη, βρισκόταν σε διπλανά διαμερίσματα της εξοχικής κατοικίας στους Πευκούς, όπου βρήκε τραγικό θάνατο η Ελένη Τοπαλούδη. Οι ίδιοι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους ότι “ήταν εκεί, αλλά δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα”. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε στις δικαστικές Αρχές η γιαγιά του 21χρονου, βρισκόταν στο κάτω διαμέρισμα και άκουσε τον εγγονό της να φτάνει με το αυτοκίνητό του γύρω στα μεσάνυχτα. Διέκρινε επίσης μία ακόμη αντρική και μία γυναίκεια φωνή. Όπως κατέθεσε, τους άκουσε να κατεβαίνουν πάλι γύρω στις 4 τα ξημερώματα, αλλά δεν άκουσε φωνές ούτε καβγάδες, κάτι που να κινεί υποψίες. Παράλληλα, και ο θείος του Έλληνα κατηγορούμενου, που βρισκόταν σε διπλανό διαμέρισμα, κατέθεσε ότι δεν άκουσε τίποτα παρά μόνο τον θόρυβο του αυτοκινήτου κατά την άφιξη και κατά την αναχώρηση, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την ώρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιουγκής, σημειώνει ότι με ενδιαφέρον αναμένεται η άρση του προσωπικού λογαριασμού του θύματος στο Facebook, που ακόμα εκκρεμεί.

“Αναμένουμε τα κρίσιμα στοιχεία που πιθανότατα θα προκύψουν από εκεί. Επίσης, έχουμε ζητήσει η δίκη να γίνει εκτός Ρόδου. Από εκεί και πέρα, παρακολουθούμε στενά και τις τέσσερις δικογραφίες που αφορούν στην υπόθεση. Την κύρια υπόθεση της δολοφονίας, τη δικογραφία που άνοιξε από το ηλεκτρονικό έγκλημα για την προσβολή της μνήμης της Ελένης Τοπαλούδη μετά τον θάνατό της, την υπόθεση βιασμού της το 2017 καθώς και την υπόθεση που αφορά τους αστυνομικούς και πώς αντιμετώπισαν την καταγγελία του θύματος για τον βιασμό της”, καταλήγει ο κ. Γκιουγκής.

Πηγή: Realnews

 
Top