Της Άννας Κανδύλη

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου μετά την πρόσφατη αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, επανήλθε ευχόμενος να είναι τώρα η τελευταία φορά που γίνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

« Δεν κρυπτόμεθα πίσω από το ανέλεγκτο της δικαστικής κρίσης. Εκφέρουμε δικαστικές κρίσεις βάσει του Συντάγματος και των νόμων. Δεν εφαρμόζουμε το δίκαιο του ισχυρότερου και δεν δεχόμαστε υποδείξεις. Ας είναι αυτή η τελευταία φορά που γίνονται επεμβάσεις στο επίπεδο της δικαιοσύνης. Θα είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι στο καθήκον μας. Είναι δύσκολη περίοδος και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος μας.

Όσον αφορά στο Πόθεν Έσχες ο κ. Σακελλαρίου είπε : « Υποβάλλουμε ανελλιπώς Πόθεν Έσχες. Σε λίγες ημέρες θα δημοσιευτεί και η απόφαση ώστε να λήξει δια παντός το θέμα. Και να αντιληφθούν όλοι ότι δεν είμαστε εκτός νόμων στη δικαιοσύνη.»

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας αναφέρθηκε στη διαφθορά, σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο οι μίζες και οι δωροδοκίες. « Διαφθορά είναι και ο ευτελισμός ενός κοινωνικού αγαθού, η έκπτωση μιας κοινωνικής λειτουργίας, η εξοικείωση με την εξουσία και η συνολική μετατόπιση της κοινωνίας από τις κοινωνικές της αξίες. Οι δικαστές αν ολιγωρήσουν η ανομία θα εξαπλωθεί. Σας εμπιστεύομαι και σας παραδίδω τη σκυτάλη της δικαιοσύνης», κατέληξε απευθυνόμενος στους συναδέλφους του.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δεν έκρυψε την απογοήτευσης της για το ότι ενίοτε οι Γενικές Συνελεύσεις των δικαστικών λειτουργών μετατρέπονται σε «αρένες». Όπως είπε χαρακτηριστικά «Αυτό που με στεναχωρεί και με κάνει να φεύγω άδεια από τέτοιες συνελεύσεις είναι οι μονόλογοι».

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες γραμμές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Παλούκια Σαλαμίνας-Πειραιά και Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα.

Για τον Αργοσαρωνικό τα πλοία κλειστού τύπου πραγματοποιούν τα δρομολόγια τους κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου για τα υδροπτέρυγα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται και αυτά κατά την κρίση του πλοιάρχου.

Κλειστή είναι η γραμμή Καβάλα- Πρίνος ενώ το πρωινό δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη δεν εκτελέστηκε.

Στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρας τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις η ακυρώσεις δρομολογίων

 
Top