Του Βασίλη Σκουρή

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, που έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα το σύνολο των δυνάμεών της τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρωτίστως στη Θράκη, ενόψει των μεγάλων γεγονότων που αναμένονται εντός της εβδομάδας.

Για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και σε πολλές μεγάλες πόλεις για τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, διαδηλώσεις που παραδοσιακά, ένα τουλάχιστον μέρος τους, επιδιώκει τη σύγκρουση με τα ΜΑΤ, ενώ αρμόδιες αρχές δεν αποκλείουν ομάδες των αναρχικών να θελήσουν να κάνουν τα επεισόδια που για διάφορους λόγους (μεταξύ των οποίων και της κακοκαιρίας που οδήγησε στην τραγωδία της Μάνδρας στην Αττική) δεν κατόρθωσαν να κάνουν στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ημέρα, ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. έχει να αντιμετωπίσει δυο ακόμα σημαντικά γεγονότα. Πρώτον, τους πλειστηριασμούς, εφόσον γίνουν στο Πρωτοδικείο ή σε άλλους δημόσιους χώρους και όχι μόνο ηλεκτρονικά -πολλά για την εξέλιξη αυτή θα εξαρτηθούν από τη σύσκεψη των δικαστικών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Και δεύτερον, το αναπτυξιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί από την Τρίτη στην Κέρκυρα, την Τετάρτη, όμως, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, με κάποιους χώρους να ετοιμάζονται για «θερμή υποδοχή».

Την Πέμπτη το θερμόμετρο θα χτυπήσει... κόκκινο, καθώς στην Αθήνα θα βρεθούν ο Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος θα συνοδεύεται και από μέλη της κυβέρνησής του.

Ο Τ. Ερντογάν και η συνοδεία του θα διαμείνουν στη «Μεγάλη Βρετανία» -ήδη έχει ανακαινιστεί ο 7ος και ο 8ος όροφος, που θα χρησιμοποιηθούν εξ ολοκλήρου από την τουρκική αντιπροσωπεία.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντια, καθώς πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου σε χώρα-μέλος της ΕΕ μετά το πραξικόπημα και την «ομαλοποίηση» της κατάστασης στη γειτονική χώρα- ενώ η σύλληψη των εννέα Τούρκων για τρομοκρατία σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα δεν καθησυχάζει την ΕΛ.ΑΣ. στο ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για την επίσκεψη.

Τα μέτρα ασφαλείας, εξάλλου, επεκτείνονται και στη Θράκη, όπου θα μεταβεί την Παρασκευή ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, άλλωστε, έρχεται στην Αθήνα -και τη Θράκη- με 140 περίπου σωματοφύλακες, με τη μεγάλη μερίδα εξ αυτών να έχουν έρθει στη χώρα μας.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι μεταξύ των 140 βρίσκονται και δεκάδες γυναίκες σωματοφύλακες...

Πηγή: real.gr 

 
Top