Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, στην επαρχία του Χαλεπίου, τουρκικά στρατεύματα κατάφεραν να εισέλθουν στην πόλη της Αφριν που ήταν υπό τον έλεγχο των Κούρδων, όπου άρχισαν να επεκτείνουν τη θέση τους για τη μετέπειτα μεταφορά βαρέων όπλων.

Επιπλέον, οι Τούρκοι επιτέθηκαν κανονικά στις κουρδικές ένοπλες ομάδες με την βοήθεια αυτομάτων όπλων και όλμων .

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγιέπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με τον Τύπο, δήλωσε ότι η χώρα δεν θα αγνοήσει την απειλή που παρατηρείται σήμερα στην πόλη Αφριν .


Υπενθυμίζουμε ότι τουρκικές δυνάμεις έχουν εισέλθει από τις 13 Οκτωμβρίου στην επαρχεία της Ιντλίπ. Σύμφωνα με την Hurriyet το κονβόι αποτελείτο από 30 θωρακισμένα οχήματα και πάνω από 100 στρατιώτες και κομμάντος.

Ενώ 15 άρματα μάχης αποστάλθηκαν στην περιοχή του Οκιουλπινάρ όπου ξεκίνησε να φτιάχνεται ένα τείχος κοντά στα σύνορα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας διεξάγει «μια σοβαρή επιχείρηση» μαζί με τους Σύρους αντάρτες που στηρίζει στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία, η οποία συνήφθη τον προηγούμενο μήνα μεταξύ της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας.

Η Άγκυρα στηρίζει ενεργά τους αντάρτες που πολεμούν εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από το 2011 οπότε ξέσπασε ο εμφύλιος.

Όμως από πέρυσι επικεντρώνεται στη διασφάλιση των συνόρων της, τόσο από τους τζιχαντιστές όσο και από τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν μεγάλο μέρος της μεθορίου μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Εντωμεταξύ οι εκκαθαρίσεις των μαχητών του «ισλαμικού κράτους» συνεχίζονται από τις δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Ο λόγος αφορά την πιθανότητα οι τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή να θελήσουν να υλοποιήσουν μια σοβαρή αντεπίθεση καταλαμβάνοντας έδαφος , ώστε μετά αυτό να ενταχθεί στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ περιοχή «των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» και να εξασφαλίσει την είσοδο και νέων φιλο-αμερικανικών ομάδων.


Πηγή: pentapostagma.gr

 
Top