Μια καταγγελία για κακοποίηση ζώων σε «κωμωδία» στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» είδε το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα η καταγγελία συνοδεύεται από το σχετικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΡΜΠΑ  ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΩΝΤΑΣ  ΕΝΑΝ ΛΑΓΟ!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΕ  ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ...

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΣΚΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ" ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ.... ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ...

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα zoosos.gr:
Την κακοποίηση των δύο προβάτων από τους πρωταγωνιστές της παράστασης «Το Σηφαλιό παντρεύουνε και τα οζά κουρεύουνε» καταγγέλλει και μέσω του www.zoosos.gr η Άννα Καραγιώργη, η οποία παρακολούθησε την κρητική «κωμωδία», η οποία και ανέβηκε υπό την αιγίδα μάλιστα του Δήμου Αιγάλεω το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου στο Αιγάλεω της Αττικής και στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» (Μπαρουτάδικο).
Σύμφωνα με την κα Καραγιώργη οι ηθοποιοί έσερναν τα ζώα στην σκηνή. Τους είχαν δέσει τα πόδια, ώστε να τα τραβολογάνε ακόμα και από τα αυτιά χωρίς να μπορούν να αντισταθούν, για να τα κουρέψουν, η μουσική έπαιζε πολύ δυνατά τρομοκρατώντας ακόμα περισσότερα αυτά τα πλάσματα και οι «πολιτισμένοι» θεατές απλώς γελούσαν, καθώς έβρισκαν αυτό το θέαμα πολύ διασκεδαστικό. Η γυναίκα που τράβηξε και αυτό το πολύ μικρής διάρκειας βίντεο γιατί δεν άντεχε άλλο να βλέπει, μας είπε ότι ενοχλημένη από το απαράδεκτο θέαμα, σηκώθηκε και έφυγε βρίζοντας…
Ο ηθοποιός σέρνει από τα αυτιά το πρόβατο επί σκηνής…
Οι διοργανωτές της παράστασης στη σελίδα τους στο facebook επισημαίνουν ότι το ιστορικό λαογραφικό οικομουσείο και ο μουσικοχορευτικός όμιλος Βασσάλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγάλεω, μας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Το Σηφαλιό παντρεύουνε και τα οζά κουρεύουνε!» καθώς είναι «Μια κωμωδία βγαλμένη από τη ζωή σ’ ένα χωριό της Κρήτης με έντονα στοιχεία της σημερινής κοινωνίας…».
Η αφίσα της παράστασης…
Προανήγγειλαν μάλιστα ότι θα πρόκειται για μια βραδιά αξέχαστη με παράδοση και γέλιο. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Φιλιππάκη ενώ την χορευτική επιμέλεια έχει ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Βασσάλου. Η είσοδος μάλιστα ήταν ελεύθερη για το κοινό και αντί εισιτηρίου οι θεατές μπορούσαν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω.
Την εξόφθαλμη κακοποιήση των δύο προβάτων και ενός λαγού αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που τράβηξε και ανέβασε στο facebook ο Μανόλης Καζεράκης… Όπως βλέπετε οι πρωταγωνιστές σέρνουν τα πρόβατα ακόμα και από τα αυτιά, ενώ ένας από αυτούς κρατάει από τα αυτιά έναν ζωντανό λαγό, που είχε κλεισμένο σε μια τσάντα, τον οποίο και τελικά προσφέρει στον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.
Ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας χαρούμενος και χαμογελαστός κρατάει από τα αυτιά τον λαγό που του πρόσφεραν…
Και σε αυτή την περίπτωση διαπιστώνουμε ότι οι διοργανωτές «πολιτιστικών εκδηλώσεων» (διεθνούς ή τοπικής εμβέλειας από το Φεστιβάλ Αθηνών και την έκθεση Documenta ως το πιο μικρό φεστιβάλ πολιτισμού) αδιαφορούν για τι ορίζει η νομοθεσία και γράφουν κυριολεκτικά στα παλιά τους παπούτσια το γεγονός ότι απαγορεύεται η χρήση ζώων σε θεάματα. Η συγκεκριμένη «κωμωδία» μπορεί να είναι «βγαλμένη από τη ζωή» εντούτοις δεν σημαίνει ότι η κακοποίηση των ζώων αποτελεί στοιχείο πολιτισμού της Κρήτης ή άλλης περιοχής της Ελλάδας. Αντιθέτως χρειαζόμαστε πολιτιστικές εκδηλώσεις που και να διασκεδάζουν το κοινό και να το εκπαιδεύουν δείχνοντας ότι η κακοποίηση των ζώων δεν είναι κάτι το αστείο ή κοινωνικά αποδεκτή.
Τι ορίζει η νομοθεσία
Το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.
  1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».
Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 [Τροποποίηση του ν. 4039/2012 (Α 15)] εξηγεί:
«8. Μετά την παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 4039/2012 προστίθεται παράγραφος 2α ως εξής:
2.α. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 7, απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους.
  1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του ν. 4039/2012 αντικαθίσταται ως εξής:
  2. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 12 εξαιρούνται, οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, τα εκτροφεία θηραμάτων και οι εκθέσεις ανάπτυξης και προβολής του κτηνοτροφικού και γεωργικού τομέα, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων, πλην παραστάσεων ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγής αθλημάτων ιππασίας, που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και το ιππικό τρίαθλο».

 
Top