Πλήρης επιβεβαίωση για τις τρομακτικές διαστάσεις που έχει πάρει ο παράνομος τζόγος στη χώρα μας και για την επιτακτική ανάγκη πάταξής του μέσω του νόμιμου δικτύου VLTs του ΟΠΑΠ, αποτελούν οι δύο πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες της αστυνομίας στην Αθήνα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμπελοκήπων έκαναν στις 23 Οκτωβρίου έφοδο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε στην περιοχή, εντός του οποίου διεξάγονταν απαγορευμένα τυχερά παίγνια. Όπως διαπιστώθηκε, το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια και δεν διέθετε ταμειακή μηχανή. Συνελήφθησαν 27 άτομα εκ των οποίων οι 21 ήταν παίκτες. Κατασχέθηκαν 25 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό πρόγραμμα για «φρουτάκια», 5 διαμορφωμένα τραπέζια για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, τραπουλόχαρτα και μάρκες καθώς και καταγραφικό μηχάνημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία για κατά περίπτωση παράβαση των Νόμων περί παιγνίων και περί προσωπικών δεδομένων.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση:

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=75101&Itemid=1963&lang

Επίσης, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, στις 25 Οκτωβρίου, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξάρθρωσε ένα ακόμη μίνι καζίνο στην Αθήνα, όπου διεξάγονταν παράνομα παίγνια. Στο «καμουφλαρισμένο» κατάστημα παίζονταν παράνομα «φρουτάκια» και «ρουλέτα». Οι αρχές κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, 34 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συνέλαβαν 15 άτομα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνική Αστυνομίας, τα παράνομα παιχνίδια παίζονταν μέσω λογισμικού που ήταν εγκατεστημένο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το οποίο ελεγχόταν μέσω τεσσάρων άλλων ηλεκτρονικών υπολογιστών, που λειτουργούσαν ως κέντρα ελέγχου και διαχείρισης ( server ).

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 34 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

• 2 οθόνες,

• 7 κάμερες,

• 315 ευρώ και

• ιδιόχειρες σημειώσεις.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν μία 61χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, τέσσερις υπάλληλοι και 10 παίκτες. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συλλήψεις για παράνομο τζόγο, βαρύτατες συνέπειες δεν έχουν μόνο όσοι τον διοργανώνουν, αλλά και οι παίκτες

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=75047&Itemid=1961&lang=

Μεγάλο χτύπημα στο παράνομο «φρουτο-Βασίλειο» και 1 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία φέρνει το νόμιμο δίκτυο των VLTS

Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία κλείνει τα στέκια του παράνομου τζόγου τα οποία εδώ και χρόνια εξαπλώνονται σαν τα πλοκάμια της Λερναίας Υδρας, στη Βουλή είναι σε πλήρη εξέλιξη η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το νόμιμο δίκτυο VLTs στην Ελλάδα, το οποίο όπως επισημάνθηκε από την Επιτροπή Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), τον ΟΠΑΠ, τους πράκτορες ΟΠΑΠ και εκπροσώπους κομμάτων εφαρμόζει πλήρως τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας κατά του παράνομου τζόγου. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο τα οφέλη που θα προκύψουν είναι:

· Έσοδα της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε βάθος τετραετίας για το Ελληνικό Δημόσιο, όταν το έργο θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

· 5.000 νέες θέσεις απασχόλησης

· Ανάσα στην ευρύτερη αγορά ακινήτων

· Προστασία από την έκθεση στον παράνομο τζόγο

Ήδη όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, μόνο από τον παράνομο τζόγο, το κράτος χάνει 300 με 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τα οποία θα μπορούσε να μαζέψει εάν ο παράνομος τζόγος αντιμετωπιζόταν και οι παίκτες μεταφέρονταν στη νόμιμη αγορά. Είναι χαρακτηριστικό πως για κάθε 100 ευρώ που εισπράττονται από το νόμιμο δίκτυο VLTs του ΟΠΑΠ, 52 ευρώ, άμεσα ή έμμεσα, πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία.

 
Top