Ένας μύθος έχει καλλιεργηθεί. Ο μύθος της Γερμανικής Οικονομικής Αυτοκρατορίας.

Ο μύθος αυτός καλλιεργείται και συντηρείται από τους ίδιους τους Γερμανούς, όπως είναι φυσικό, αλλά και από τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ, για λόγους που δεν θα αναλύσουμε στο παρόν άρθρο.

Η θεωρητικά ισχυρότερη ευρωπαϊκή τράπεζα, η Deutsche Bank, έχει στην κατοχή της 57,4 τρισ. σε Παράγωγα. Το νούμερο είναι δυσθεώρητο. Τα Παράγωγα αυτά είναι επενδυτικά προϊόντα σε αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες οικονομίες και μία εξ αυτών είναι και η αγορά της Κίνας.

Ως γνωστόν, τα Παράγωγα δεν είναι χρήμα, αλλά είναι προϊόν μόχλευσης χρήματος, κοινώς δεν αντιστοιχούν τα 57,4 αυτά τρισ. σε αντίστοιχα χρήματα. Είναι πλαστά στοιχεία, πλαστός πλούτος.

Αυτό όμως σημαίνει πως τα Παράγωγα αυτά την εκθέτουν, είναι μία κερκόπορτα που κάποιος θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και να χτυπήσει την Deutsche Bank, να χτυπήσει κατ’ ουσίαν τη γερμανική οικονομία. Τονίζουμε πως έχει έκθεση σε Παράγωγα, που είναι είκοσι φορές μεγαλύτερη από το γερμανικό ΑΕΠ.


Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η έκθεση της J P Morgan σε Παράγωγα είναι 5 τρισ. δολάρια.

Στο σημείο αυτό αξίζει να δούμε ποιοι είναι μέτοχοι της Τράπεζας. Αφενός μεν το Κατάρ και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που στην πρόσφατη κρίση στη Μέση Ανατολή η Γερμανία υπερασπίστηκε το μουσουλμανικό κρατίδιο.

Το Κατάρ έχει το 9,9% και άλλο ένα 9,9% έχει η Κίνα. Ο λόγος για το 9,9%; Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αν μη Ευρωπαίος έχει 10% και άνω ελέγχεται από την ΕΚΤ, κάτι το οποίο ούτε το Κατάρ ούτε η Κίνα επιθυμεί. Υπάρχει κι ένα 20%, το οποίο κρύβεται επιμελώς μέσω εταιρειών-φαντάσματα και κανείς δεν ξέρει σε ποιους πραγματικά ανήκει.

Μάλιστα, ο κινεζικός όμιλος HNA Group εξαγόρασε ποσοστό της τάξεως του 3,04% μέσω πακέτου μετοχών. Εκπρόσωπος της C-Quadrat στη Φραγκφούρτη ανέφερε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 πως η HNA Group κρατά το ποσοστό αυτό μέσω ενός οχήματος ειδικού σκοπού.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο το πόσο πλήρωσε ο κινεζικός όμιλος για την εξαγορά που πραγματοποίησε.

Μέσω λοιπόν της Deutsche Bank η Κίνα μπαίνει στην Ευρώπη, φυσικά και στην Ελλάδα, πέρα από τις εξαγορές εταιρειών που κάνει. Κανένας δεν ελέγχει μία οικονομία αν δεν έχει πρόσβαση στις τράπεζες.

Η οικονομική πολιτική των Κινέζων είναι επιθετική. Πολιτικά (λόγω συστήματος) και οικονομικά είναι εξίσου, αν όχι, ισχυρότερη των ΗΠΑ. Η στρατιωτική ισχύς των ΗΠΑ είναι που κρατά την ισορροπία δυνάμεων η οποία όμως, συν τω χρόνω, θα ανατραπεί, καθώς οι Κινέζοι εξοπλίζονται καθημερινώς.

Όσο ο γερμανικός κολοσσός παραμένει εκτεθειμένος στα Παράγωγα, τόσο οι Κινέζοι θα μοχλεύουν τη βίαιη διείσδυσή τους στην Ευρώπη.

Οι ίδιοι οι Γερμανοί, που υποστηρίζουν πως είναι οι κυρίαρχοι της ηπείρου μας, είναι η κερκόπορτα εισόδου των Κινέζων.

Τώρα όμως κι εσείς ξέρετε τον πραγματικό λόγο που οι Γερμανοί είναι τόσο φίλα προσκείμενοι στους Κινέζους και για ποιον λόγο οι ΗΠΑ αντιδρούν στην οικονομική πολιτική του Σόιμπλε και της Μέρκελ.

του Κυριάκου Βελόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 29/7

Πηγή
 
Top