Δεν χάνετε κάνεις στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που βολεύει «τα δικά του» παιδιά...
Τα παραδείγματα πολλά αλλά η περίπτωση της Βέρθας Ευθυμιάδου είναι το πιο χαρακτηριστικό.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη κυρία είχε επιλεγεί από τους υπευθύνους του υπουργείου μεταφορών ως μουσική επιμελήτρια στον ΟΑΣΑ με μισθό,  σε καιρό βαθιάς κρίσης, μόνο 3.900 το δίμηνο.

Η πρόσληψή ώστοσο «πάγωσε» καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης , αλλά και πλήθους κόσμου ο οποίος δεν μπορούσε να χωνέψει τα 3.900 ευρώ που να κόστισε για μια θέση dj για να παίζει μουσική στα αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και στους δημόσιους χώρους του Αττικό Μετρό. Αφού λοιπόν η Βέρθα Ευθυμιάδου δεν θα παίζει μουσική για το επιβατικό κοινό, το κόμμα δεν θα μπορούσε να την αφήσει έτσι. Γι αυτό λοιπόν, την βόλεψε στο γραφείο του υπουργού μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, ως μετακλητή υπάλληλο.

Η κυρία Ευθυμιάδου που είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ , όσο χρονικό διάστημα ο κ. Σπιρτζης, θα είναι υπουργός θα παρέχει τις υπηρεσίες της στο γραφείο του. 

Όλα ξεκίνησαν στις 20/9/2016 όταν στη Διαύγεια και στο ΦΕΚ  είχε ανακοινωθεί η απόφαση πρόσληψης μουσικής επιμελήτριας η οποία θα αναλάμβάνε την επιμέλεια της μουσικής που θα ακούγεται στα Μέσα Μεταφοράς.
Σύμφωνα με αυτό: 

(α) Σχεδιασμός και προετοιμασία προγραμμάτων μουσικών εκδηλώσεων/δράσεων σε χώρους του Μετρό και άλλους δημόσιους χώρους.
(β) Επιλογή μουσικής από το κλασσικό και έντεχνο ρεπερτόριο για το Μετρό και τα Λεωφορεία/Τρόλλευ
(γ) Προετοιμασία/σχεδιασμός της δράσης «Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο»

Τι έλεγε ο ΟΑΣΑ

Με το σχέδιο αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ συνδέει η διοίκηση του οργανισμού την πρόσληψη μουσικής επιμελήτριας, με τρίμηνη σύμβαση, συνολικού ύψους 3.900 ευρώ. Η συγκεκριμένη πρόσληψη προκάλεσε, πάντως, αντιδράσεις, από όσους υποστηρίζουν πως πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΑ αναφέρεται πως σχεδιάζει την «οργάνωση μουσικών εκδηλώσεων και την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής στα αστικά μέσα μεταφοράς, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό που παρέχει τέτοιου είδους τεχνικές δυνατότητες και ήδη υφίσταται τόσο στα λεωφορεία όσο και στα τρόλεϊ». Για τον σκοπό αυτό ο ΟΑΣΑ «προχώρησε σε συνεργασία με μουσικό που διαθέτει άριστες περγαμηνές (διπλώματα, πτυχία, ιδιαίτερη εμπειρία) διάρκειας τριών μηνών έναντι συνολικής αμοιβής 3.900 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων, δηλαδή με 990 ευρώ περίπου καθαρά το μήνα για τρεις μήνες. Με τη συνεργασία αυτή θα δημιουργηθεί μια πολύτιμη υποδομή, στον τομέα αυτόν, που θα μείνει στον Οργανισμό για μελλοντική χρήση και διαρκή αξιοποίηση».

Στελέχη του οργανισμού υποστηρίζουν, πάντως, πως την ίδια ώρα που πυκνώνουν τα προβλήματα με τη διαχείριση του στόλου και του προσωπικού του ΟΑΣΑ, η διοίκηση επικεντρώνεται σε παράλληλες δράσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται «το Λεωφορείο Φροντίδας Αστέγων, το Λεωφορείο Υγείας, διάφορα Πολιτιστικά Δρώμενα σε σταθμούς, Διαγωνισμοί Φωτογραφίας, Εκθέσεις έργων ζωγραφικής, Εκδηλώσεις Ιστορικής και Πολιτιστικής Μνήμης κ.ά. που είτε πραγματοποιήθηκαν, είτε δρομολογούνται, είτε βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού».
 
Top