Για έναν ακόμη μήνα Έλληνες από όλα τα σημεία του ορίζοντα, κατάφεραν να διαπρέψουν, να καταργήσουν τα σύνορα και να μας κάνουν περήφανους με τα κατορθώματά τους. Ιδού  4 από αυτούς που τον μήνα Ιούλιο με το έργο και την προσωπικότητά τους προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση.

1.Νικόλας Κατσάνης

Η Αμερικανική Εταιρεία Ανθρώπινης Γενετικής (American Society for Human Genetics – ASHG) αποφάσισε να απονείμει το βραβείο αριστείας “Curt Stern” στον Έλληνα Καθηγητή Νικόλα Κατσάνη. Ο Νικόλας Κατσάνης είναι Διευθυντής του Κέντρου Μοντελοποίησης Ανθρώπινων Νοσημάτων, Καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας και Διακεκριμένος Καθηγητής Παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο Duke των ΗΠΑ. Διαβάστε περισσότερα…

2.Έφη Φουφούλα-Γεωργίου

H διακεκριμένη καθηγήτρια Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, Έφη Φουφούλα-Γεωργίου θα υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Κοσμήτορας για την Έρευνα και Καινοτομία στη Σχολή Μηχανικών Samueli του Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2017.

3.Δημοσθένης Καζάνας-Ιωάννης Κοντόπουλος

Οι ισχυροί “άνεμοι” που δημιουργεί μια μαύρη τρύπα γύρω της, προέρχονται από την τεράστια ενέργεια που δημιουργεί το μαγνητικό πεδίο της, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, με τη συμμετοχή των δύο Ελλήνων επιστημόνων. Διαβάστε περισσότερα…

4.Μιχάλης Καρλούτσος

Τη θέση του επικεφαλής Πρωτοκόλλου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (acting chief of Protocol) αναλαμβάνει ο Ελληνοαμερικανός Μιχάλης Καρλούτσος, ένα από τα πλέον ενεργά μέλη της ομογένειας στις ΗΠΑ. Ο κ. Καρλούτσος αναλαμβάνει τη νέα θέση, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, στις 24 Ιουλίου.
 
Top