Επίθεση από είκοσι Ρομά δέχθηκε το πρωί της Κυριακής πλήρωμα περιπολικού της 'Αμεσης Δράσης, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η Άμεση Δράση δέχτηκε κλήση από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι παραπονέθηκαν για διατάραξη κοινής ησυχίας από τους Ρομά. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό, οι αστυνομικοί του οποίου δέχτηκαν την επίθεση και τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας τονίζεται πως οι «θεσμικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν τη δημιουργία «άβατων» στην περιοχή», ενώ καλείται η διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας να προχωρήσει σε εφαρμογή «ενός σοβαρού σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής», το οποίο όπως τονίζει η ανακοίνωση, «δε θα εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ανάλογα με το αν έχει ποδοσφαιρικό αγώνα ή άλλα μέτρα».

«Ζητούμε από τους τοπικούς άρχοντες να στηρίξουν τη προσπάθεια της αστυνομίας, δείχνοντας με τη στάση τους τη μηδενική ανοχή της Πολιτείας σε φαινόμενα ανομίας και ότι πλέον η ηρεμία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των υπολοίπων κατοίκων της περιοχής είναι υπεράνω των εκλογών και των ψήφων. Τα ανωτέρω θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στους «ψευτονταήδες» ότι, στα πλαίσια της Δημοκρατίας, σεβασμός και δικαιώματα είναι έννοιες αμφίδρομες, που δεν αφορούν μόνο τον Αστυνομικό, αλλά και τον ελεγχόμενο, καθώς επίσης ότι η συντεταγμένη Πολιτεία θα είναι αμείλικτη μαζί τους και εφόσον δεν αλλάξουν συμπεριφορά, θα υπάρχει μηδενική ανοχή και τα κρατητήρια θα γίνουν δεύτερο σπίτι τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους συναδέλφους, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή μας, σε ότι χρειαστούν», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Πηγή: onlarissa.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top