Το FBI στις ΗΠΑ είναι ενήμερο για την ύπαρξη 60 διαφορετικών ομάδων χάκερ, που απειλούν τις αμερικανικές ψηφιακές υποδομές και διατηρούν σχέσεις με κράτη, δήλωσε στέλεχος.



Ο Τζόζεφ Ντεμάρεστ, επικεφαλής της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI, δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή υπηρεσία έμαθε μέσα σε ένα μήνα ότι η επίθεση μεγάλης κλίμακας στη Sony Pictures ευθυνόταν από τη Βόρεια Κορέα.



Παράλληλα, το FBI και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν αμοιβή 3 εκατ. δολ. για πληροφορίες οι οποίες θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή την καταδίκη του Ρώσου Εβγκένι Μπογκάτσεφ.



Οι αμερικανικές αρχές τον κατηγορούν ότι διηύθυνε ένα δίκτυο ονόματι GameOver Zeus, το οποίο διεξήγαγε επιθέσεις και έκλεψε πάνω από 100 εκατ. δολ. από τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω Διαδικτύου.



Στελέχη του FBI επισήμαναν ότι το ποσό της αμοιβής για την οποία επικηρύχθηκε ο Μπογκάτσεφ, που πιστεύεται ότι παραμένει στη Ρωσία, είναι το υψηλότερο το οποίο έχει προσφερθεί από τις αμερικανικές αρχές για μια υπόθεση ηλεκτρονικού εγκλήματος.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top