ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ;;;


Ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο για την κάλυψη των αναγκών της μαζί με ένα νέο μνημόνιο...

φαίνεται ότι ετοιμάζεται από εταίρους και δανειστές για την Ελλάδα.


Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο ήδη οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει κεκλεισμένων των θυρών από τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω του μεγάλου χρηματοδοτικού κενού που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, αλλά και των μεγάλων αναγκών για την αποπληρωμή χρεών μέσα στο 2015.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" ο αξιωματούχος ανέφερε ξεκάθαρα ότι γίνεται συζήτηση για "ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα".


Ένα πακέτο στήριξης είναι δεδομένο ότι θα φέρει και δανειακή σύμβαση δηλαδή νέο μνημόνιο για τη χώρα.

Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για ένα πακέτο στήριξης της τάξης των 30 δισ. ευρώ.

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται να πιέζει η Γερμανία και ειδικότερα ο Β. Σόιμπλε που θέλει "να δέσει" τη χώρα με μια νέα συμφωνία.


Παράλληλα αυξάνεται η πίεση για την τήρηση των δεσμεύσεων και την ολοκλήρωση του υπάρχοντος μνημονίου από τη νέα κυβέρνηση με ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ να πιέζουν κρατώντας στα χέρια τους ένα πακέτο της τάξης των 22 δισ. που δεν έχουν εκταμιευτεί καθώς έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος.

Η Ελλάδα έχει να λάβει ακόμη 1,8 δισ. από την Ε.Ε., 5,5 δισ. μέχρι το 2016 από τα κέρδη των ομολόγων της ΕΚΤ αλλά και ακόμη 12,5 δισ. από το ΔΝΤ μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.

πηγη

 
Top