Μία σοκολάτα που, σύμφωνα με τους επινοητές της, επιβραδύνει τα σημάδια του γήρατος και χαρίζει στις 50άρες το δέρμα 20άρας θα αρχίσει να διατίθεται τους προσεχείς μήνες στη Βρετανία...







Η σοκολάτα βασίζεται στις εργασίες επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, οι οποίοι κατόρθωσαν να εμπλουτίσουν την πιο αγαπημένη λιχουδιά του κόσμου με πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ουσίες.







Οι παρασκευαστές του τελικού προϊόντος, που θα διατεθεί με τη χαρακτηριστική ονομασία «Esthechoc» (σύντμηση των λέξεων «αισθητική» και «σοκολάτα», όπως αναγράφονται στα αγγλικά), ισχυρίζονται ότι η σοκολάτα βελτιώνει τη φυσιολογία του δέρματος και επαναφέρει τους δερματικούς βιοδείκτες των γυναικών ηλικίας 50-60 ετών στα επίπεδα των γυναικών ηλικίας 20-30 ετών.







Εκπρόσωπος της εταιρείας Lycotec που παράγει την αντιγηραντική σοκολάτα, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως αποτελεί προϊόν 10 ετών ιατρικής έρευνας και δοκιμών σε περισσότερους από 3.000 εθελοντές.







Όπως είπε, οι μελέτες έδειξαν ότι όσοι εθελοντές έτρωγαν καθημερινά και επί τρεις εβδομάδες την σοκολάτα είχαν λιγότερη φλεγμονή στο αίμα και καλύτερη κυκλοφορία του, με αποτέλεσμα λιγότερες ρυτίδες.







Αυτό, εξήγησε, οφείλεται σε δύο είδη αντιοξειδωτικών ουσιών τα οποία περιέχει σε αφθονία: την ασταξανθίνη που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και την φλαβανόλη που μειώνει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη.







Η σοκολάτα παρασκευάζεται σε μικρά τετράγωνα τεμάχια των 7,5 γραμμαρίων, κάθε ένα εκ των οποίων περιέχει 72% κακάο και παρέχει 38 θερμίδες.







Επιπλέον, περιέχει όση ασταξανθίνη έχουν 300 γραμμάρια σολομός και όση φλαβανόλη έχουν 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σύμφωνα με τους παρασκευαστές της.







Η «Esthechoc» θα πωλείται σε κουτιά που θα περιέχουν 21 τέτοια πλακίδια (είναι η δόση για τρεις εβδομάδες). Η τιμή της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.







Η επίσημη παρουσίαση του προϊόντος θα γίνει στις αρχές Μαρτίου, στην 13η Παγκόσμια Σύνοδο Τεχνολογίας & Καινοτομίας Τροφίμων (GFTIS) , που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.







tanea.gr




 
Top