Έναν εκπληκτικό θαλάσσιο δράκο ανακάλυψαν επιστήμονες στον Ειρηνικό Ωκεανό αποδεικνύοντας ότι η Γη κρύβει μυστικά που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει.



Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Σκριπς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο ανακάλυψαν τον “ρουμπινί δράκο” που πήρε το όνομά του από το βαθύ, κόκκινο χρώμα του αναζητώντας δύο γνωστά ήδη θαλάσσιων δράκων στο πλαίσιο δράσεων προστασίας και διατήρησης των εξωτικών πλασμάτων.



Οι ερευνητές του ινστιτούτου Τζοζεφίν Στίλερ και Γκρεγκ Ράουζ μαζί με τη θαλάσσια βιολόγο Νερίντα Γουίλσον του Μουσείου της Δυτικής Αυστραλίας ανέλυσαν το γονιδίωμα και την ανατομία του δράκου για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι πράγματι πρόκειται για ένα νέο, αλλά παραγνωρισμένο είδος εδώ και έναν αιώνα.



“Δεν διανύουμε τον χρυσό αιώνα της ταξινόμησης των ειδών, αλλά τα ισχυρά εργαλεία ανάλυσης DNA που διαθέτουμε καθιστούν δυνατή την ανακάλυψη νέων ειδών” αναφέρει ο Ράουζ.



“Το γεγονός ότι ανακαλύπτουμε αυτά τα μεγάλα, χαρισματικά θαλάσσια είδη αποτελεί απόδειξη ότι μένουν ακόμα πολλά να κάνουμε. Το τελευταίο εύρημα παρέχει επιπρόσθετες αποδείξεις της αξίας των επιστημονικών συλλογών και των εκθέσεων των μουσείων”.



Ο θαλάσσιος δράκος ή πήγασος συγγενεύει με τον ιππόκαμπο. Μερικές φορές αποκαλείται «φυλλώδης δράκος» εξαιτίας των απολήξεων των άκρων του που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται στο φυσικό περιβάλλον.



Παρόλο που μοιάζουν με πτερύγια οι απολήξεις του χρησιμεύουν μόνο για απόκρυψη και όχι για κολύμπι. Ο θαλάσσιος δράκος κινείται πολύ αργά κινώντας μόνο το σώμα του, αλλά κατ΄αυτό τον τρόπο παραπλανά τους εχθρούς του που τον μπερδεύουν με τα φυτά του βυθού.



Δείτε το video!







Πηγή:econews

 
Top