Ισλαμιστές ενδεχομένως να κρύβονται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πολιτικού, Μπόρις Νέμτσοφ, εκτιμούν Ρώσοι αξιωματούχοι, που συμμετέχουν στην έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.



Ως άλλα πιθανά κίνητρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ερευνούν οι αρχές είναι η προβοκάτσια με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, η διαμάχη με την Ουκρανία, αλλά και προσωπικοί λόγοι.



Την έρευνα, σημειώνεται, έχει αναλάβει η Επιτροπή Ερευνών, που υπάγεται κατευθείαν στον Πρόεδρο της χώρας.



Ο Μπόρις Νέμτσοφ πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην πλάτη από οπλισμένο άντρα που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, το οποίο διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος χωρίς να αναπτύξει ταχύτητα ώστε να μην κινήσει υποψίες.



Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο και μερικές δεκάδες μέτρα από τον Άγιο Βασίλειο, στην Κόκκινη Πλατεία στο κέντρο της Μόσχας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την Παρασκευή.



Ο 55χρονος άντρας περπατούσε μαζί με μια Ουκρανή, με την οποία μόλις είχαν δειπνήσει σε εστιατόριο στην Κόκκινη Πλατεία. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε.



Στη δήλωση της Επιτροπής Έρευνας αναφέρεται πως «το θύμα μπορεί να θυσιάστηκε από εκείνους που δεν ξέρουν πώς αλλιώς να πετύχουν τους σκοπούς τους», σε πλήρη αντιστοιχία με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Ρώσου προέδρου που αποκάλεσε τη δολοφονία «προβοκάτσια».






 
Top