Όταν η τέχνη της επικοινωνίας γίνεται πολιτική...







Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την ίδρυση του Ποταμιού έχει δηλώσει ότι θέλει να φύγει από τα τετριμμένα πολιτικά παιχνίδια και στρατηγικές και να φτιάξει κάτι καινούργιο. Μία με την εξόρμηση με τα τασάκια στις παραλίες, κάτι με το ανοικτό συνέδριο στο Λαύριο, με την χρηματοδότηση του κόμματος όπου έσοδα και έξοδα αναρτώνται δημοσίως στο διαδίκτυο, δείχνει τον προσανατολισμό προς αυτά που λέει ο κύριος Θεοδωράκης.



Εσχάτως από το Ποτάμι ανακοινώθηκε ότι οι επιλογή των υποψηφίων του κόμματος για τις επόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν, θα γίνου απευθείας από τον λαό. Στο κείμενο που ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες αναφέρει ότι "η ανοιχτή διαδικασία για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών του Ποταμιού από τους πολίτες εγκαινιάζεται σήμερα. Βάσει του καταστατικού του, οι εθελοντές και οι φίλοι του κόμματος καλούνται να προτείνουν γραπτώς ή ηλεκτρονικώς τους υποψηφίους βουλευτές για τις εθνικές εκλογές".

Στα μικρά γράμματα όμως συμπληρώνει ότι τη λίστα με τα ονόματα που θα προκύψουν θα παραλαμβάνει η Συντονιστική Επιτροπή του "Ποταμιού", τα μέλη της οποίας αναλαμβάνουν να κάνουν την τελική εισήγηση στον κ. Θεοδωράκη που θα πάρει και την τελική απόφαση.

Επί της ουσίας δηλαδή αυτός που θα αποφασίσει για τους υποψηφίους είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης και όχι οι πολίτες. Τα σχόλια βουλευτών που είναι "παλιές καραβάνες" στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι πάνω κάτω κοινά και δανείζονται τους στοίχους γνωστού τραγουδιού: "Τίποτα δεν έχει αλλάξει".

 
Top