Με σημαντικές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, λαμβάνοντας τέτοια τροπή που έπιασε εξ απήνης ακόμη και τους πιο απαισιόδοξους επενδυτές...







Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε μειωμένος κατά 3,29% στις 958,69 μονάδες. Η ανώτερη τιμή που έπιασε η αγορά, ήταν στις 1023,64 μονάδες και η χαμηλότερη στις 944,61. Η καθαρή αξία συναλλαγών αυξήθηκε κατά 45,94% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής, διαμορφούμενη στα 179,15 εκ. ευρώ περίπου, ενώ έγιναν 8,40 εκ. ευρώ σε προσυμφωνημένες πράξεις.



Στο συμπέρασμα της σημερινής πτώσης όμως δεν πρέπει να αναζητηθεί μόνο στην Ευρώπη. Η Ελλάδα πέρασε τον πρώτο σκόπελο της αξιολόγησης των τραπεζών της, ωστόσο έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της προκειμένου να εγκαθιδρυθεί η επενδυτική εμπιστοσύνη. Ο πολιτικός κίνδυνος ακόμη αποτιμάται στο ταμπλό, ακόμη και μετά τις τελευταίες ενέργειες κατευνασμού του κλίματος πόλωσης, οδηγώντας πολλούς επενδυτές να κοιτούν καθαρά στενά και βραχυπρόθεσμα την εμπλοκή τους στο Χ.Α. Αυτό επιβεβαιώνεται και στο γεγονός ότι λόγω της αυριανής αργίας πολλοί κωδικοί έσπευσαν να κλείσουν τις θέσεις τους.

 
Top