Επιστολή στο planet-greece



Αγαπητοί φίλοι του planet-greece. Είμαι Εργαζόμενος στα ναυπηγεία Ελευσίνας , εδώ και μήνες παραμένω απλήρωτος ερχόμενος από έναν αγώνα επιβίωσης 4 χρόνων που πάλι για πολλούς μήνες παρέμενα απλήρωτος και προσπαθούσα να ζήσω την οικογένειά μου με 150 που μας έδινε ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων...







Τα προβλήματα που μας έχουν δημιουργηθεί εδώ και 4 χρόνια τεράστια , οι περισσότεροι τα γνωρίζετε οι υπόλοιποι μπορείτε να τα καταλάβετε .



Την Εβδομάδα που πέρασε όλα τα κανάλια και πολλοί δημοσιογράφοι περάσανε από τα Ναυπηγεία και είδαν τον πόνο μας και τα προβλήματά μας .



Μετά από σχεδόν 5 μέρες που παρέμεινα στα Ναυπηγεία αποφάσισα να πάω στην οικογένειά μου να ξεκουραστώ κάποιες ώρες και να δώ την Γυναίκα μου και τα Παιδιά μου ….



Μπαίνοντας λοιπόν για λίγο στο ιντερνετ δυστυχώς διαπιστώνω ότι υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που σίγουρα παίζουν το δικό τους παιχνίδι … και αυτοί με την σειρά τους συμπληρώνουν την τριάδα Ταβουλάρης – ΥΠΕΘΑ οι οποίοι δουλεύουν τους Εργαζόμενους του Ναυπηγείου Ελευσίνας ( και όχι μόνο ) .



Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άρθρο του κ. Καρβουνόπουλου στην ιστοσελίδα onalert.gr με τήτλο ("Νερό στο κρασί της" βάζει η κυβέρνηση για ρήτρες 6 εκατομμυρίων κατά Ναυπηγείων Ελευσίνας ) που μετά αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες και μπλοκ .



Διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο με πολύ προσοχή , πουθενά δεν είδα την δημοσιογραφική έρευνα που υπεύθυνα οφείλει να κάνει ο δημοσιογράφος για να έχουν βάση τα γραφόμενα του .



Θα μπορούσα αναλυτικά παράγραφο παράγραφο να σχολιάσω το δημοσίευμα αυτό αλλά το ζήτημά μου είναι να μπορέσω να προφυλαχτώ εγώ οι συνάδελφοί μου από τέτοια δημοσιεύματα που όποιον και αν εξυπηρετούν κάνουν κακό στους Εργαζόμενους των Ναυπηγείων γιατί δεν λένε την αλήθεια ή καλύτερα λένε την μισή αλήθεια …..



Δεν είναι ποτέ δυνατόν κ. Καρβουνόπουλε κάποιος που δεν χρωστάει ( στην συγκεκριμένη περίπτωση το ΥΠΕΘΑ ) να κάθεται επί 9 μήνες και να διαπραγματεύεται με κάποιον που χρωστάει ( συγκεκριμένη περίπτωση Ταβουλάρης ) . Το σωστό είναι ότι και οι 2 πλευρές δουλεύουν τους Εργαζόμενους του Ναυπηγείου Ελευσίνας και οι 2 πλευρές χρωστάνε στους Εργαζόμενους ….



Μιλάτε κ. Καρβουνόπουλε για την λύση Σκαραμαγκά … Ποια είναι αυτή η λύση Σκαραμαγκά γιατί δ3ν γράφετε …. Γιατί αρνείστε να κάνετε σωστά το λειτούργημά σας ;



Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ και κάποιοι θέλετε να εφαρμοστεί και στην ΕΛΕΥΣΙΝΑ έχει τις εξής επιπτώσεις στους Εργαζομένους : Ότι απλήρωτα δεδουλευμένα έχουν χάνονται … οι μισθοί πέφτουν κοντά στο 40%με 45% …. Είναι ανασφάλιστοι …. Και μόλις τελειώσουν τα έργα του Πολεμικού Ναυτικού ( δηλαδή σε ένα χρόνο το πολύ ) τα Ναυπηγεία κλείνουν και μένουν χωρίς δουλειά οι Εργαζόμενοι .



Πείτε μου τώρα ποιο νοήμων όν σε αυτόν τον Γαλαξία θα δεχόταν τέτοια λύση και προπαντός όταν μιλάμε για ένα ναυπηγείο που έχει ιδιοκτήτη και δεν είναι σαν τον σκαραμαγκά που ο ιδιοκτήτης είναι εξαφανισμένος ……



Λοιπόν κ.Καρβουνόπουλε και όσοι έχετε σκοπό να απαλλάξετε κάποιον από τις ευθύνες του , εάν δεν μπορείτε να στηρίξετε αυτά που γράφετε μην τα γράφετε γιατί κάνετε κακό σε 600 απλήρωτους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ή εκτός αν για αυτό πληρώνεστε .



Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

600 ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΛΑΚΙ ΜΕΤΑΞΥ – ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑ -

ΖΗΤΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ , ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ !!!

ΔΕΝ ΝΟΗΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ , ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ .









Αν μπορείτε να στηρίξετε αυτά που γράφετε δείξε και τα στοιχεία που έχετε ….



 
Top