ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;;;

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100.3», αναφέρθηκε στο θέμα του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, θέμα, που "σήκωσε θύελλα" αντιδράσεων, με κυριότερη, αυτήν του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ευάγγελου Βενιζέλου. [ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ]
«Το μισθολόγιο στο Δημόσιο είναι εξαιρετικά συμπιεσμένο. Μπαίνουν οι υπάλληλοι με υψηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και βγαίνουν με χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να συζητήσουμε νηφάλια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό» τόνισε αρχικά για το θέμα ο κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει: 

Πρέπει να υπάρχει ένας καινούργιος εισαγωγικός μισθός μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους, μόνο για μια διετή δοκιμαστική περίοδο, που προβλέπεται και σήμερα από τον υπαλληλικό κώδικα, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη. 

Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση όσους απολαμβάνουν την προσωπική διαφορά, επειδή όταν έγινε το ενιαίο μισθολόγιο δεν προσαρμόστηκαν οι μισθοί τους».

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα κληθεί να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα, αν η προσπάθεια που καταβάλει για δραστική μείωση του χρέους αποτύχει τι θα έκανε σε αυτή την περίπτωση και πώς θα χρηματοδοτείτο η χώρα. Ή θα χρειαζόταν να επιστρέψει ικέτης στην τρόικα ή θα επέστρεφε στη δραχμή για να χρηματοδοτήσει – πληθωριστικά – τα ελλείμματα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος» σχολίασε ο Υπουργός, τις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επί οικονομικών θεμάτων και κυριότερα της εξόδου της Χώρας από το Μνημόνιο, για να συμπληρώσει:

«Ο κ. Λαφαζάνης είναι πολύ ειλικρινής στις θέσεις του, ο κ. Τσίπρας δεν είναι. Ερωτάται συχνά αν το ευρώ είναι φετίχ, πρέπει να απαντήσει αν ο κ. Λαφαζάνης είναι φετίχ».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων Εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν Εκλογές, με αφορμή την Προεδρική εκλογή. Η παρούσα Βουλή μπορεί υπό προϋποθέσεις να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορεί να ορίσει από μόνος του τις εξελίξεις, δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό Βουλευτών». 
 
Top