Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε με σειρά αναρτήσεών του στα κοινωνικά δίκτυα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία».

Οι Γονείς και οι Κηδεμόνες παιδιών που παλεύουν με καρδιολογικά προβλήματα συνεχίζουν... να στηλιτεύουν το γεγονός ότι έχουν περάσει πλέον σχεδόν δύο εβδομάδες από τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για δήθεν “άμεση” επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Νοσοκομείο “Αγία Σοφία”, του μοναδικού ανάλογου δημόσιου κέντρου σε όλη την Ελλάδα, , έχοντας συγκινήσει και κινητοποιήσει χιλιάδες χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα, όπου το αίτημα για άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου βρίσκεται καθημερινά ψηλά στις συζητήσεις.

Σήμερα, ο Σύλλογος προχώρησε σε μία σκληρή καταγγελία, με αφορμή την αντιμετώπιση της οικογένειας ενός κοριτσιού που έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση. Η υπόθεση της μικρής είχε φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς ώστε να προκαλέσει την “παρέμβαση Κικίλια” προκειμένου να γίνει άμεσα το χειρουργείο που χρειαζόταν το παιδί.

Έδιναν κι έπαιρναν οι τίτλοι για “Παρέμβαση Κικίλια ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση το 3χρονο κοριτσάκι από την Κρήτη” (ενδεικτικά newsit.grert.grant1.gr), ωστόσο σήμερα με την καταγγελία του ο Σύλλογος έρχεται να αποκαλύψει μία λιγότερο προβεβλημένη πλευρά της συγκεκριμένης υπόθεσης σε ό,τι αφορά αφενός την αντιμετώπιση των περιστατικών που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης και επέμβασης στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό αλλά και αφετέρου την αντιμετώπιση του ΕΣΥ που δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μετασχηματίσει και σε ΝΕΣΥ (Νέο ΕΣΥ). Αναφέρει συγκεκριμένα:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ&ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ:

Τ’όνομα της μικρής«χάθηκε»απ’τις λίστες(φυσικό επόμενο,αφού τις έκαναν βόλτα απ΄το Παίδων στο Ωνάσειο),δεν κλήθηκε απ΄το ΩΚΚ για χειρουργείο,βγήκαν στα κανάλια,επενέβη ο Υπουργός&τους έταξε χειρουργείο σε ιδιωτ Κέντρο!!

Σε απορία της μητέρας τι θα γίνει με τ’άλλα παιδιά που περιμένουν ν΄ανοίξει το Παίδων για να χειρουργηθούν η απάντηση ήταν:«Κυρία μου,ασχοληθείτε με το δικό σας&αφήστε τα υπόλοιπα παιδιά»!!Το χειρουργείο έγινε,το παιδί είναι καλά.Φυσικά&χαιρόμαστε!Συγχρόνως,όμως,νιώθουμε ντροπή!!

Το κράτος,σε ρόλο προαγωγού προς ιδιωτικά Κέντρα;;Το κράτος το ίδιο ν’απαξιώνει πλήρως το ΕΣΥ;;Θεωρείται αυτό επιτυχία ή αποτυχία;Και συγχρόνως να κινδυνεύουν παιδιά;Ας μας πουν,επιτέλους,θα στηρίξουν το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρ/κό Κέντρο,το μόνο εντός Παιδιατρ Νοσοκομείου ή όχι;



the FAQ team
 
Top