Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η δική μας δύναμη είναι ένας φλογερός πατριωτισμός
σε συνδυασμό με μια...
ταξική συνείδηση ​​υψηλού επιπέδου,
μιας αδάμαστης μαχητικότητας σε συνδυασμένης
με τη δημιουργική νοημοσύνη των μεγάλων λαϊκών μαζών,
κυρίως εργατών κι αγροτών, στον αγώνα για την απελευθέρωσή τους,
για την Εθνική Απελευθέρωση, την απελευθέρωση των τάξεων τους,
για την κατάκτηση και τη διαφύλαξη του δικαιώματος
να γίνουν αφέντες της πατρίδας τους και του πεπρωμένου τους»
Κομαντάντε Γκιαπ
Ο στρατηγός που νίκησε, κατατρόπωσε Ιαπωνία, Γαλλία και ΗΠΑ

45 χρόνια από την ήττα του ιμπεριαλισμού στο Βιετνάμ!
30 Απριλίου 1975... τα τανκ του Λαϊκού Στρατού του Βιετνάμ με την υποστήριξη των αντάρτικων δυνάμεων των Βιετκόνγκ, καταλαμβάνουν το προεδρικό μέγαρο στη Σαϊγκόν. Ο λαός του Βιετνάμ νίκησε και κατατρόπωσε τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη στον κόσμο.
Μια νίκη πριν από 45 χρόνια, που εξακολουθεί να αποτελεί παράδειγμα για όλους τους λαούς σήμερα.
«Αποφασισμένοι να νικήσουμε»... η επιγραφή στην πρώτη σημαία των "Ταξιαρχιών ένοπλης προπαγάνδας για την απελευθέρωση του Βιετνάμ", όπως ονομαζόταν ο Λαϊκός Στρατός του Βιετνάμ...

«Η αξία που με ώθησε να πιστέψω στο Λένιν και στην Τρίτη Διεθνή ήταν ο πατριωτισμός κι όχι ο κομμουνισμός.
Η θεωρία του Λένιν στην εθνική κι αποικιοκρατική υπόθεση μου προκάλεσαν ισχυρή συγκίνηση που ξέσπασε σε δάκρυα χαράς...
Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο πολύτιμο, από την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία!»
Χο Τσι Μινχ
[Βλέπε σε: Πατρίδα, ή χώρα;]

Ένα Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα κι ένας ηγέτης που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για όλα τα κινήματα του πλανήτη στον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία. Ακόμη και στα ελληνικά δεδομένα θα πρέπει κάποιοι να θυμούνται, αλλά ας το γνωρίσουν κι οι νεώτεροι... ένα από τα συνθήματα του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος - ΠΑΚ [Βλέπε σε: 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΚ... 100 από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου!] στον αγώνα του εναντίον της αμερικανοκίνητης χούντας: ΠΑΚ ΜΙΡ ΦΕΝΤΑΓΙΝ... ΤΟΥΠΑΜΑΡΟΣ ΒΙΕΤΚΟΓΚ!

«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η
απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η
παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα
ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Χέρμπερτ Μαρκούζε (1898 – 1979)
Γιατί θυμόμαστε;
Γιατί το περίσσευμα της μνήμης μπορεί να συνθλίψει το εξαθλιωμένο παρόν και τους εξαθλιωμένους πολιτικούς που πουλάνε ιδέες, ιδεολογίες, οράματα, όνειρα, για μια καρέκλα!
Έτσι, όταν μας ρωτήσουν γιατί το κάνουμε, γιατί θέλουμε να θυμόμαστε, γιατί δεν βλέπουμε μπροστά, το μέλλον, το "ρεαλισμό" και τις "μεταρρυθμίσεις"… θα τους απαντήσουμε:
Εμείς θυμούμαστε! Κι έτσι θα ‘ρθει η μέρα που εμείς θα θυμούμαστε τόσα πολλά, ώστε να θάψουμε σ’ ένα μεγάλο τάφο τους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας και του σοσιαλισμού.

Σήμερα, μετά από 45 χρόνια κι ενώ η "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" γύρισε την πλάτη της στους λαούς που πλήττονται από τη φονική γρίπη, τον κορωνοϊό... κι ενώ τα ΜΜΕ, η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία κάνει τα πάντα να αποκρύβει, λογοκρίνει κι αποσιωπά... η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ, αυτή η χώρα που όπως την Κούβα του Τσε και του Φιδέλ, χαρακτηρίζουν "τριτοκοσμική, υπανάπτυκτη"... στέλνει ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική βοήθεια, όχι μόνον στις Ασιατικές χώρες, αλλά και στις μεγάλες "πολιτισμένες" χώρες της "αναπτυγμένης" δύσης: Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία...

Ο Tô Anh Dũng, υπουργός των Εξωτερικών της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ με τον πρέσβη της Ιταλίας στην Χο Τσι Μινχ... 400 kit, που ισοδυναμούν με 2.000 τεστ για τον κορωνοϊό, μαζί με ιατροφαρμακευτικό υλικό και μάσκες, ΔΩΡΑ στον ιταλικό λαό...

Ο Nguyễn Xuân Phúc, πρωθυπουργός της "υπανάπτυκτης" Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, έχει ένα διαφορετικό δόγμα απ' αυτό των "πολιτισμένων" της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Για την υγεία των ανθρώπων, είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε όλα τα οικονομικά συμφέροντα»

Στην "τριτοκοσμική κι υπανάπτυκτη" Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ, αντιμετώπισαν κι εξαφάνισαν τον κορωνοϊό, χωρίς ν' αναμένουν το "θαυματουργό εμβόλιο" .

Χάρη στους ερευνητές του "υπανάπτυκτου" Στρατιωτικού Ιατρικού Πανεπιστημίου του Βιετνάμ, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ανόι, το Ινστιτούτο Παστέρ της Χο Τσι Μινχ, το Ινστιτούτο Παστέρ της Να Τρανγκ (κάθε πόλη και Ινστιτούτο Υγιεινής και Επιδημιολογίας, κάθε χωριό και νοσοκομείο-κέντρο Υγείας... έχουν στο "υπανάπτυκτο" Βιετνάμ), κατάφεραν ν' αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό τεστ για την ανίχνευση της παρουσίας του ιού. Τα βιετναμέζικα κιτ χρησιμοποιούν τεχνικές μοριακής βιολογίας και έχουν παραχθεί σε χρόνο ρεκόρ χάρη στη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας και το Υπουργείο Υγείας. Ήδη, τουλάχιστον είκοσι ξένες χώρες ζήτησαν χιλιάδες κιτ βιετναμέζικης παραγωγής.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν "απατηλά όνειρα" για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αγοράζουν ΧΡΕΟΣ, δανειζόμενες τυπωμένο χαρτί, τοκογλυφικά επιτόκια και Ευρωπαϊκή απαγόρευση για Δημόσιες δαπάνες, ώστε να λειτουργούν οι χρηστοί "δημοκρατικοί κανόνες διαφάνειας, ανταγωνισμού κι ελεύθερης αγοράς".
Η Κούβα, η Κίνα, η Ρωσία, το Βιετνάμ... φάροι Ανθρωπισμού κι Αλληλεγγύης!

«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η
απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η
παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα
ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Χέρμπερτ Μαρκούζε (1898 – 1979)

 
Top