Κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση και οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τι συμβαίνει στον στενό κύκλο της εξουσίας στο Μαξίμου, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του πολιτικού ατοπήματος στενού συνεργάτη του πρωθυπουργικού γραφείου, αποφάσισαν να «δώσουν» τον «επίσημο» του οποίου η φρουρά ξυλοκόπησε βάναυσα και απρόκλητα πολίτη στο κέντρο της Αθήνας.
Οι παραπάνω κύκλοι μάλιστα εξηγούν πώς η συνοδεία του «υψηλά ιστάμενου» προσώπου απαρτιζόταν από έναν αστυνομικό και έναν ιδιώτη σεκιουριτά οι οποίοι αφού το όχημα, με τον «επίσημο» παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη έσπευσαν να ξυλοκοπήσουν τον πολίτη που «τόλμησε» να διαμαρτυρηθεί. Δεν έφθανε που παραλίγο να τον σκοτώσουν, τον ξυλοφόρτωσαν και από πάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ..ΑΣ. έχοντας πλήρη γνώση των ανωτέρων αντί να ανακοινώσει το όνομα του «επισήμου» δρομολογεί την παραπομπή του εμπλεκόμενου αστυνομικού στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και πέραν αυτού ουδέν.
Ωστόσο το ζήτημα ούτε αρχίζει ούτε και τελειώνει στην εμπλοκή του αστυνομικού και του ιδιώτη μπράβου στον ξυλοδαρμό του πολίτη. Για την ακρίβεια η υπόθεση ξεκινά από την στιγμή που κάποιος «επίσημος» ο οποίος μετακινείται με υπηρεσιακό όχημα και με φρουρά, παραβιάζει τον ΚΟΚ προκαλεί ατύχημα και στη συνέχεια η φρουρά του ξυλοκοπά ένα πολίτη και καθυβρίζει έναν άλλο πολίτη ωσάν η Ελλάδα να είναι Μπανανία της Λατινικής Αμερικής και η οδός Μιχαλακοπούλου όπου συνέβη το γεγονός ένας κεντρικός δρόμος της πρωτεύουσας της Κολομβίας.

Αν λοιπόν μάλιστα ο «επίσημος» αυτός είναι στέλεχος στο Μαξίμου και ανήκει στην στενή ομάδα του πρωθυπουργού τότε το ζήτημα προσλαμβάνει μείζονος σημασίας πολιτικές διαστάσεις. Κυρίως δε μετά από την στιγμή που παρήλθαν τόσες ώρες από το συμβάν και η εξουσία εξακολουθεί να αποκρύπτει την ταυτότητα του περίφημου πλέον «υψηλά ιστάμενου» προσώπου – πρωταγωνιστή αυτής της πολιτικής αθλιότητας.

Η εμπλοκή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων δεν αποτελεί ούτε διέξοδο για την εξουσία ούτε και άλλοθι, πόσω δε μάλλον πειστικό επιχείρημα απεγκλωβισμού από αυτό το αδιέξοδο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την επιτομή της αμετροέπειας και του νεποτισμού. Πρόκειται για μείζον ζήτημα ηθικής τάξης. Αφορά τους ίδιους τους θεσμούς της Δημοκρατίας και του Κράτους. Ουδείς έχει το δικαίωμα να ευτελίζει τους θεσμούς και την δημοκρατική τάξη όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Είναι λοιπόν ή δεν είναι το επίμαχο πρόσωπο, στέλεχος στο Μαξίμου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού; Αν είναι, όπως επιμένουν άριστα πληροφορημένοι κυβερνητικοί κύκλοι, τότε η ελληνική κοινωνία απαιτεί μία εξήγηση εδώ και τώρα.


Τι ακριβώς συνέβη

Σε μια καταγγελία στην οποία αναφέρεται σε επίθεση εναντίον μοτοσικλετιστή από αστυνομικούς-συνοδούς επισήμου προέβη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, ενώ τα λεγόμενά του υποστηρίζονται κι από το σχετικό βίντεο!
Το περιστατικό, σύμφωνα με την ανάρτηση, έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας στην οδό Μιχαλακοπούλου στο κέντρο της Αθήνας:

Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.
Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ένα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού.Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές.
Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει.
Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον «επίσημο» έφυγε κατ' ευθείαν. Έχουν ξεφύγει τελείως τα πράγματα. Εντελώς όμως.

Πηγή: https://www.zougla.gr/greece/article/ine-i-oxi-stelexos-tou-maksimou-o-episimos-me-tous-dio-mpravous
 
Top