Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί δωρεάν μία από τις πέντε νοσηλευτικές του μονάδες στο Υπουργείο Υγείας. "Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και των δύσκολων ωρών που διανύει η χώρα, παραχωρεί δωρεάν με άμεση ισχύ στο Υπουργείο Υγείας μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του στην Αθήνα, και συγκεκριμένα το Ιατρικό Περιστερίου, προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας" σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Στόχος της προσφοράς αυτής, η οποία καλύπτει το διάστημα από σήμερα μέχρι την 1/6/2020 (που θα είναι και μια περίοδος ενδεικτική για την έκβαση της υγειονομικής κρίσης), είναι να συμβάλλει στην αποδέσμευση κλινών από περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19 από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ. Η κλινική προσφέρεται σε πλήρη λειτουργία, στελέχωση και ετοιμότητα, ενώ οι ιδιωτικοί ασθενείς της θα διοχετευθούν στις υπόλοιπες νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Το Ιατρικό Περιστεριού αποτελεί σήμερα μία από τις πιο σύγχρονες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας. Διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες (κατανεμημένες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια), 6 κλίνες μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 4 χειρουργικές αίθουσες, είναι εξοπλισμένο με βιοιατρική τεχνολογία τελευταίας γενιάς, διαθέτει όλες τις ειδικότητες και είναι πιστοποιημένη κατά ISΟ 9001:2015. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών του, απασχολεί 203 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και υψηλής κατάρτισης και συνεργάζεται με επιπλέον 200 καταξιωμένους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Το ύψος της προσφοράς κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί κοινωνική προσφορά του Ομίλου μας" σημειώνεται στην ανακοίνωση του Ομίλου.

Ο Χρήστος Αποστολόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ανέφερε: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, εδώ και 36 χρόνια βρίσκεται πάντα δίπλα στην Ελληνική κοινωνία, σε δοκιμαζόμενες και ευπαθείς ομάδες. Σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται καθολικά, θεωρούμε ευθύνη μας να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια.

Ο Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, σχετικά δήλωσε: Ως ηγέτης του κλάδου και μοναδικός Ελληνικών Συμφερόντων Όμιλος υγείας στη χώρα, στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες αλλά και στο Ελληνικό κράτος λειτουργώντας με γνώμονα τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ομίλου, που έθεσε, από τη πρώτη στιγμή λειτουργίας του, ο ιδρυτής του, Γεώργιος Αποστολόπουλος».

"Η απόφαση που πήραμε, ήταν μετά από πολύ σκέψη και έχει ως μοναδικό στόχο όχι να μας προβάλλει αλλά για να έχουμε και εμείς σαν επιχείρηση και σαν οικογένεια μια σημαντική συνεισφορά στον αγώνα που δίνεται αυτή τη στιγμή απέναντι στον μεγάλο εχθρό. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε μία από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες του Ομίλου μας στην Αθήνα, να την διαθέσουμε στο υπουργείο Υγείας και κατ'επέκταση στο ΕΣΥ, προκειμένου οι κλίνες της να αξιοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό, ούτως ώστε να ελευθερωθούν κρεβάτια στον δημόσιο τομέα που είναι επιφορτισμένος με την αντιμετώπιση της πανδημίας" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Πρόκειται για το Ιατρικό Περιστεριού, είναι μια υπερσύγχρονη νοσηλευτική μονάδα που βρίσκεται στη Δυτική Αττική και μάλιστα η επιλογή της μονάδας αυτής έγινε με κριτήρια πληθυσμιακά και που υπάρχουν ανάγκες σήμερα" πρόσθεσε.

"Η προσφορά για να είναι προσφορά σημαίνει ότι όλα τα κόστη τα καλύπτουν οι προσφέροντες, έτσι και το προσωπικό, τα αναλώσιμα και τα νοσήλεια, τα πάντα είναι προσφορά του Ομίλου μας. Είμαστε αυτή τη στιγμή ο μοναδικός όμιλος στον χώρο της ιδιωτικής υγείας που έχει παραμείνει σε ελληνικά χέρια και η αλληλεγγύη που οι Έλληνες πρέπει να έχουμε μεταξύ μας πρέπει να εκφράζεται με έργα και όχι λόγια. Επωμιζόμαστε όλο το κόστος για τους δύο επόμενους μήνες που ισχύει η προσφορά εκτιμούμε ότι προσεγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ και προχωράμε ακάθεκτοι" τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5

Σύντομη περιγραφή Ιατρικού Περιστεριού

Το Ιατρικό Περιστεριού ξεκίνησε τη λειτουργεία του το 2007 έχοντας ως στόχο να καλύψει ένα σημαντικό έλλειμα στη προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Αθήνα και σήμερα αποτελεί μια από τις πέντε νοσηλευτικές μονάδες που διαθέτει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στην Αττική. Διαθέτει 60 νοσηλευτικές κλίνες υψηλών προδιαγραφών κατανεμημένες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, 6 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), και 4 χειρουργικές αίθουσες.

Κατά μέσο όρο το χρόνο υποδέχεται περίπου 17.000 εξωτερικούς ασθενείς, νοσηλεύει 3.000 περίπου εσωτερικούς ασθενείς και πραγματοποιεί πάνω από 1.600 χειρουργεία.

Είναι εξοπλισμένο με βιοιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας: Αξονικός Τομογράφος, Μαγνητικός Τομογράφος, Ψηφιακός Μαστογράφος, Υπέρηχοι Καρδιάς, Αγγείων, Σώματος, κλπ.

Λειτουργεί: μικροβιολογικό-αιματολογικό εργαστήριο, βιοχημικό-ανοσολογικό εργαστήριο καθώς και πλήρες ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και τμήμα ενδοσκοπήσεων. Επίσης στη κλινική λειτουργούν όλα τα απαραίτητα τμήματα όπως Παθολογικό, Καρδιολογικό, Ογκολογικό, Πνευμονολογικό, Αιματολογικό, ΩΡΛ, Χειρουργικό, Ουρολογικό, Οφθαλμολογικό, Αγγειοχειρουργικό, Αγγειολογικό, Αναισθησιολογικό & Γαστρεντερολογικό κλπ.

Το ανθρώπινο δυναμικό της κλινικής αποτελείται από 203 πλήρους απασχόλησης και υψηλής κατάρτισης εργαζομένους: 42 γιατροί, 82 νοσηλευτές, 18 παραϊατρικό προσωπικό, 39 διοικητικό, 11 προσωπικό καθαρισμού και 11 βοηθητικό προσωπικό. Επιπλέον των ως άνω, η κλινική διαθέτει ένα δίκτυο 200 καταξιωμένων Ιατρών συνεργατών όλων των ειδικοτήτων.

Η κλινική λειτουργεί και δέχεται επείγοντα περιστατικά 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και διαθέτει δυο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα για την εξυπηρέτηση των ασθενών του.

Η κλινική εφαρμόζει αυστηρά όλα τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα του Όμιλου Ιατρικού Αθηνών, είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2015 και συνεργάζεται με όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες και ασφαλιστικά ταμεία.

 
Top