Στο στόχαστρο της συμμορίας ήταν ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που κατοικούν σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν, τέσσερα άτομα, ηλικίας 15, 21, 23 και 31 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν ως συνεργοί τους άλλοι έξι.

Σε βάρος των ληστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της κλοπής καθώς και της απείθειας.

Παρίσταναν τους εργάτες και έκλεβαν τους ηλικιωμένους

Το κόλπο ήταν καλά στημένο καθώς οι κατηγορούμενοι, από τον περασμένο Ιούνιο παρίσταν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, τους συντηρητές ασανσέρ ή τους ηλεκτρολόγους.

Στη συνέχεια ζητούσαν από τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο στην οικία τους, για να ελέγξουν υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος. Ένα από τα μέλη της σπείρας απασχολούσε, με διάφορα προσχήματα, το θύμα στον χώρο της κουζίνας, ενώ τα άλλα ερευνούσαν την οικία και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες, που έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, διοχέτευαν άμεσα τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων. Από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, καθώς και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς. Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

 
Top