Ανακοίνωση-απάντηση με αφορμή τα όσα ανέφερε δημοσίευμα των «Νέων» για την ρύπανση στον Σαρωνικό, εξέδωσε το ΕΛΚΕΘΕ.
Στην ανακοίνωση αυτή, το ΕΛΚΕΘΕ αναφέρει ότι «με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" για τη ρύπανση στο Σαρωνικό Κόλπο, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΚΕΘΕ, Σπύρο Μαυράκο, σε συνέχεια της επικοινωνίας αυτής ο κ. Μαυράκος απέστειλε στο Υπουργείο Ναυτιλίας επιστολή σύμφωνα με την οποία κατά το ΕΛΚΕΘΕ το δημοσίευμα των Νέων δεν αποτυπώνει την συνολικά πτωτική τάση των επιπέδων των πετρελαϊκών υδρογονανθράκων, στις περιοχές που αναφέρονται» και συμπληρώνει ότι «αντιθέτως η εφημερίδα κάνει επιλεκτική δημοσίευση στοιχείων».
Ταυτόχρονα, το ΕΛΚΕΘΕ σημειώνει ότι «στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι οι μετρήσεις που δημοσιεύει η εφημερίδα δεν είναι οι πλέον πρόσφατες. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου της επιχείρησης απορρύπανσης».
Υπενθυμίζεται ότι σε  δημοσίευμα "ΤΑ ΝΕΑ" ανέφεραν ότι οι συγκεντρώσεις της ρύπανσης μπορεί να εμφανίζονται χαμηλότερες - σε σχέση με τις πρώτες μέρες του ναυαγίου -, ωστόσο δεν παύουν, σε αρκετές περιοχές, να παραμένουν πολύ υψηλότερες σε σχέση με τυπικές διακυμάνσεις.
 
Top