Η ξαφνική απουσία της συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις δημόσιες εμφανίσεις, έχει προκαλέσει αρκετές φήμες και σενάρια.
Κάποια από τα επικρατέστερα σενάρια είναι, ότι είτε είναι έγκυος, είτε ότι έχει τσακωθεί με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, ή ότι είναι εκνευρισμένη με την αδερφή του, η οποία αποκτά ολοένα και περισσότερες εξουσίες.
Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν με τον σύζυγό της, τον περασμένο Μάρτιο. Η Ri Sol-ju πέρσι, εμφανιζόταν κάθε δυο μήνες, γι’ αυτό και έχει προκαλέσει ανησυχία η «εξαφάνισή» της.
«Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι, μεταξύ άλλων ότι μπορεί να είναι έγκυος ή ότι πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα ανάμεσά τους», ανέφερε ο Τοσιμίτσου Σιγκεμούρα, καθηγητής στο Waseda University στο Τόκιο, μιλώντας στην Telegraph.
«Επίσης, υπήρξαν αναφορές για αστάθεια στην Πιονγιανγκ, ακόμη και κάποιες απόπειρες επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων από ομάδες του στρατού της Β. Κορέας, ενάντια στον Κιμ Γιονγκ Ουν πέρυσι. Είναι πιθανό η σύζυγός του να μην εμφανίστηκε δημόσια γιατί φυλάσσεται καλά», πρόσθεσε ο Σιγκεμούρα.
 
Top