Η μείωση θα είναι μηδενική για κάποιες κατηγορίες



Μεσοσταθμική κατά 4%-5% θα είναι η μείωση που θα γίνει από την 1η Ιουλίου 2014 στις επικουρικές συντάξεις, ενώ δεν θα αφορά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία...



Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, που επικαλούνται «Τα Νέα», κατά μέσο όρο, ο «μέσος» συνταξιούχος θα δει τις επικουρικές αποδοχές που λαμβάνει από το Ταμείο του να είναι κατά 9 ευρώ λιγότερες κάθε μήνα. Μάλιστα, για κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων οι μειώσεις θα είναι μηδενικές.

Από την 1η Ιουλίου 2014 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού και αναπροσαρμογής των συντάξεων στο ΕΤΕΑ (επικουρικό ταμείο των μισθωτών). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής βιωσιμότητας των Ταμείων, με βάση τον οποίο θα αναπροσαρμόζονται και οι παροχές. Δηλαδή στα ελλειμματικά Ταμεία θα περικόπτονται οι συντάξεις.

Έτσι, από 1ης Ιουλίου θα εφαρμοστεί μεικτό σύστημα για τον υπολογισμό των συντάξεων στο ΕΤΕΑ. Το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης μέχρι τις 30 Ιουνίου υπολογίζεται με το παλαιό σύστημα. Το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στον χρόνο ασφάλισης μετά την 1η Ιουλίου, με το νέο σύστημα. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση.





http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top