Το καλοκαίρι μας έχει χτυπήσει την πόρτα για τα καλά. Η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά. Τι καλύτερο απο το να πας στην παραλία να απολαύσεις την πανέμορφη θάλλασα και να δροσιστείς; Χρειάζεται όμως αυτη την απόλαυση να την πληρώνουμε;....











Δείτε ποιές παραλίες στην Αθήνα ειναι χωρίς είσοδο:



1. ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ



Ελεύθερη πλαζ που μοιάζει περισσότερο με τις οργανωμένες των νοτίων προαστίων. Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται επί πληρωμή στις οργανωμένες παραλίες είναι δωρεάν στον Άγιο Κοσμά χάρη στις προσπάθειες των δήμων της περιοχής. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με το τραμ και το αυτοκίνητο. Η παραλία βρίσκεται ακριβώς μετά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στην πεζογέφυρα του πρώην δυτικού αεροδρομίου. Ακόμα και το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.



2. ΕΔΕΜ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ



Η μεγάλη αμμουδιά του Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται λίγο μετά την παραλία του Φλοίσβου. Το όνομά της προέρχεται από το κέντρο που βρίσκεται στην αρχή της. Μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα με το τραμ και να κατεβείτε στον σταθμό Εδέμ που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παραλίας



3. ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ



Η παραλία Βοτσαλάκια βρίσκεται ανάμεσα στο λιμάνι της Ζέας και της Καστέλας, στην νότια ακτή της Πειραϊκής χερσονήσου. Βρίσκεται λοιπόν σε απόσταση λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι του Πειραιά και 13 από το κέντρο της Αθήνας..



4. ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΒΟΥΡΙ



Λίγο μετά τον Αγιο Νικόλαο, το Μεγάλο Καβούρι είναι άλλη μία όμορφη παραλία με αρκετό ελεύθερο χώρο για όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο χωρίς να πληρώσουν για ξαπλώστρες και ομπρέλες. Προσπεράστε τον Αγιο Νικόλαο και συνεχίστε κατά μήκος της ακτής μέχρι να τη συναντήσετε.



5. ΓΛΥΦΑΔΑ



Αν και βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα προάστια της Αθήνας, η παραλία μοιάζει σχετικά ερημική σε σύγκριση με άλλες που βρίσκονται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Παραμένει ένα από τα ελάχιστα σημεία της πρωτεύουσας όπου μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του σε σχετική απομόνωση.



6. ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΧΙΝΙΑ



Λίγα χιλιόμετρα μετά τις οργανωμένες πλαζ της περιοχής υπάρχει η ελεύθερη και πολύ δημοφιλής παραλία του Σχινιά. Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ο δρόμος είναι πολύ κακός, με κακοτράχαλους χωματόδρομους και σαμαράκια.



7. ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ



Βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου. Πρόκειται για μια μικρή, αλλά πολύ γοητευτική, παραλία με ψιλή άμμο. Στη Γαλάζια Ακτή δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερες υποδομές για τους επισκέπτες αλλά σε μικρή απόσταση υπάρχουν καταστήματα με όλα τα απαραίτητα.



8. ΠΕΥΚΟ



Το Πεύκο ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αττικής. Σήμερα, οι οργανωμένες υποδομές έχουν επεκταθεί αλλά ακόμα υπάρχει χώρος για όσους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς να πληρώσουν. Βρίσκεται στο 41ο χλμ. της λ. Σουνίου.



9. ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ



Έχει πάρει το όνομα της από τον μαύρο βράχο, στην αριστερή πλευρά της και βρίσκεται στο 46ο χλμ. της λεωφόρου Σουνίου στην περιοχή της Σαρωνίδας. Η παραλία έχει οργανωμένες υποδομές για όσους θέλουν ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο για τους υπόλοιπους.



10. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ



Βρίσκεται στην περιοχή της Αναβύσσου. Πρόκειται για μια τεράστια παραλία με παχιά άμμο που θυμίζει άλλες, πιο εξωτικές περιοχές, ενώ υπάρχει μόνο μια καντίνα. Η παραλία δεν φαίνεται από το δρόμο.



πηγή: fthinopolis

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top