Αποκλειστικά στο pireasnews.gr
(Επιμέλεια : Σταύρος Λιλόγλου)

Η Αντιγόνη Κατσούρη, Kυπριακής καταγωγής, γεννήθηκε στην Ελλάδα (Ιωάννινα) και έζησε επίσης στις Η.Π.Α. (Washington D.C) και στην Γερμανία (Tubingen).

Από οκτώ (8) ετών άρχισε να γράφει και να τραγουδάει τα πρώτα της τραγούδια και σε ηλικία δέκα (10) ετών παρουσιάστηκε ως «ΠΑΙΔΙ - ΘΑΥΜΑ» στην κρατική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Παράλληλα με τις σπουδές της στο τραγούδι, από μικρή έδειξε την μεγάλη κλίση και αγάπη της για το πιάνο και απέκτησε το πτυχίο πιάνου με τον βαθμό AΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, καθώς και το Δίπλωμα πιάνου «DIPLOMA OF LICENTIATESHIP IN PIANOFORTE» από το Πανεπιστήμιο του Thames Valley (Thames Valley University, London College of Music) με τον βαθμό AΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ και Διάκριση και δικαίωμα χρήσης του τίτλου L.L.C.M.

Ασχολήθηκε επίσης με την εκμάθηση διαφόρων άλλων μουσικών οργάνων, όπως ακορντεόν, μπουζούκι, φλογέρα, συνθεσάιζερ, ενώ ταυτόχρονα παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια και μαθήματα μουσικής τεχνολογίας και μουσικής ψυχοθεραπείας, αποκτώντας τα σχετικά πιστοποιητικά.

Είναι επίσης απόφοιτος της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σήμερα εργάζεται παράλληλα ως Συμβολαιογράφος, ενώ αναπτύσσει ποικίλες δραστηριότητες και στον τομέα της Αγιογραφίας και της ζωγραφικής, για την οποία τιμήθηκε με το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον 37ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Η μουσική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες και επιλεγμένες live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (ενδεικτικά, αναφορικά με την Αθήνα : Αυλαία, Οξυγόνο, Σταυρός του Νότου, Ιανός, Ghosthouse, Art Gallery, Small café, Carouzo, Vitamina, Μαγεμένος Αυλός, Χυτήριο κλπ.), σε ένα πολύ ευρύ ρεπερτόριο, ελληνικό και ξένο.

Συνεργάζεται επίσης, επί σκηνής και δισκογραφικά, με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων Λάκης Παπαδόπουλος, Bασίλης Παπακωνσταντίνου, Μάριος Τόκας, Γιάννης Νικολάου, Βασίλης Καζούλης κλπ.

To καλοκαίρι του 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Ουράνιο Τόξο» (Protasis), που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τα Μ.Μ.Ε.

Ακολούθησε το 2011 η συμμετοχή της στο cd του Δημήτρη Μεντζέλου (Ημισκούμπρια) “O ράπερ της χρονιάς” με το τραγούδι “Α ρε πατέρα”, από την Legend, μαζί με το σχετικό videoclip (Ιούνιος 2011). 

Στην συνέχεια κυκλοφόρησε η επόμενη δισκογραφική δουλειά της, με τίτλο “Ένα Χαμόγελο για το Αύριο”, ταυτόχρονα με το videoclip για το τραγούδι “Αποκάλυψη” που περιλαμβάνεται στο cd αυτό. (Ιούνιος 2012).

Πολύ σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία από την Combalt της καινούριας δισκογραφικής δουλειάς της Αντιγόνης Κατσούρη, με τίτλο "Rendez-vous", που αποτελεί συμπαραγωγή με τον Λάκη Παπαδόπουλο («Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ») και περιλαμβάνει επανεκτελέσεις παλιών αγαπημένων γαλλικών τραγουδιών (Δεκέμβριος 2013).

Η απόλυτη ευτυχία για σένα είναι;
Να ξυπνάς το πρωί, να αντικρίζεις το φως του ήλιου, να είσαι υγιής, να χαίρεσαι την παρέα των προσώπων που αγαπάς και που σε αγαπάνε, σε ένα ειρηνικό και όμορφο περιβάλλον, και να ξέρεις πως όλοι οι άνθρωποι, τα φυτά και τα ζώα του πλανήτη μπορούν να ζήσουν αυτή την στιγμή με συνθήκες τουλάχιστον αξιοπρεπείς και δίκαιες. Αντίθετα, ακόμα και όταν εγώ νιώθω προσωπικά πολύ ευτυχισμένη, αυτή η ευτυχία δεν μπορεί ποτέ να είναι απόλυτη, όταν ξέρω ότι υπάρχει τόση θλίψη, πείνα, δυστυχία, πόνος και βάσανα σ' αυτό τον κόσμο.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η ελπίδα μιας όμορφης ημέρας, που μας περιμένει, και η ικανοποίηση ότι και οι προηγούμενες μέρες ήταν γεμάτες από την ευλογία και την χάρη του Θεού.
Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Είμαι πολύ καλοπροαίρετη και θετική, έχω πολλή κατανόηση για τους άλλους, είμαι οργανωτική και έχω σε γενικές γραμμές απίστευτη υπομονή και επιμονή.
Το βασικό ελάττωμά σου;
Δεν  μπορώ να σκεφτώ κάποιο!
Η τελευταία φορά που ξέσπασες σε γέλια;
Μόλις τώρα, διαβάζοντας την απάντησή μου στην τελευταία ερώτηση.
Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Σε αυτά που δεν γίνονται με κακή πρόθεση και που δεν επιφέρουν και τεράστιες καταστροφές.
Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Είμαι γενικά πολύ ευσυγκίνητη και δακρύζω πολύ εύκολα και πολύ συχνά, και από χαρά και από λύπη. Κλαίω όμως σπάνια, εκτός αν κάτι με αγγίξει πολύ βαθιά, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου μου προσώπου.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Με καμία. Από τη μία πλευρά δεν είναι δυνατόν να γνωρίζεις τόσο πολλές λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα και τις συμπεριφορές ενός προσώπου που έζησε στο παρελθόν και δεν έχεις γνωρίσει καν, και από την άλλη όσο ζούμε γνωρίζουμε συνεχώς και τον ίδιο μας τον εαυτό, που είναι
απύθμενος και συνήθως όσο κι αν προσπαθούμε δεν ξέρουμε σε βάθος ούτε το ελάχιστο από τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά μας.
Ποιοι είναι οι ήρωες σου σήμερα;
Οι άνθρωποι που με πείσμα αντιστέκονται στους καιρούς και προσπαθούν με την αγάπη, την καλοσύνη τους και την δίψα τους για προσφορά να παραμείνουν το <<φως και το άλας>> του κόσμου!
Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Η ταινία <<what dreams may come>> με εκφράζει πολύ ως προς την πίστη μου ότι η αληθινή αγάπη μπορεί να αλλάξει πραγματικά τα πάντα!
Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Το ταξίδι της αγάπης και της φαντασίας! Παρόλο που λατρεύω τα ταξίδια και θα ήθελα συνέχεια να γυρίζω το κόσμο, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει για μένα αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι!
Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Διαβάζω διάφορους συγγραφείς κατά καιρούς, αυτό τον καιρό όμως είμαι επικεντρωμένη στον Irwin Yalom. Έχω αποκτήσει ένα μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας του και τον διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον. Συνδυάζει την ψυχολογία με την μεγάλη συγγραφική ικανότητα και το πανέξυπνο χιούμορ που διαθέτει!
Ποια αρετή προτιμάς σε έναν άντρα;
Να είναι καλόκαρδος, έξυπνος, ευγενικός και γλυκός στους τρόπους, με ωραία αίσθηση του χιούμορ, ευαίσθητος και ταυτόχρονα όταν πρέπει δυναμικός και αποφασιστικός. Και φυσικά να αγαπάει πολύ τα ζωάκια και να είναι ευαίσθητος στα περιβαλλοντικά θέματα.
...Και σε μια γυναίκα;
Ακριβώς τα  ίδια! Οι αρετές δεν χαρακτηρίζουν το φύλο αλλά τον άνθρωπο!
Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Από Έλληνες θαυμάζω πολύ τον Μάνο Χατζιδάκι,  όχι μόνο για τις μοναδικές μουσικές δημιουργίες του αλλά και ως προσωπικότητα ανένταχτη, δυναμική, που δεν φοβήθηκε ποτέ να υποστηρίξει τις απόψεις του ανοιχτά, πηγαίνοντας έμπρακτα κόντρα στα συστήματα και την
αναξιοπρέπεια που αποδοκίμαζε. Από τους ξένους συνθέτες, εκείνοι της κλασικής και της ρομαντικής περιόδου παραμένουν για μένα μοναδικοί και αναντικατάστατοι.
Το τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Αυτό τον καιρό, τι άλλο;;; Το <<Ζηλεύουνε τους τολμηρούς>>!!!
Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Όσον αφορά την λογοτεχνία, το 1984 του George Orwell, που καθημερινά αποδεικνύεται παραπάνω από προφητικό, ο Μικρός Πρίγκιπας, για τον συμβολισμό του και τις θετικές σκέψεις που προκαλεί στον αναγνώστη και αμέτρητα βιβλία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας (π.χ. Πλάτωνας) και της ξένης φιλοσοφίας (π.χ. Kahlil Gibran). Η Καινή Διαθήκη βέβαια παραμένει κάτι άλλο, αφού δεν αποτελεί μόνο βιβλίο αλλά κάτι πολύ περισσότερο και μεγαλύτερο.
Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Η αδερφή μου!
Το αγαπημένο σου χρώμα;
Ανάλογα με τις αποχρώσεις και τους συνδυασμούς τους μου αρέσουν όλα τα χρώματα! Πάντως  τα παστέλ χρώματα, όπως το γαλάζιο, το ροζ, το βιολετί, το κίτρινο, το πράσινο, με γοητεύουν πάντα.
Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Το ότι καταφέρνω να διατηρώ την ευτυχία μου στην προσωπική μου ζωή, εκτιμώντας όλα αυτά που έχω, και κυρίως την οικογένεια και τους ανθρώπους μου.
Το αγαπημένο σου ποτό;
Ένα πολύ καλό κόκκινο κρασάκι ποτέ δεν μ' αφήνει ασυγκίνητη!
Για ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Μετανιώνω για πολλά μικροπράγματα που έκανα ή που δεν έκανα, δεν νιώθω όμως να έχω μετανιώσει υπερβολικά για κάτι σημαντικό. Ό,τι κάνω συνήθως το κάνω μετά από σκέψη και μόνο όταν νιώθω, όσο γίνεται, σίγουρη για να το κάνω, αλλιώς δεν το κάνω καθόλου. Δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσουν τα μεγάλα ρίσκα.
Τι απεχθάνεσαι περισσότερο απ' όλα;
Την κακία, την μοχθηρία και την κουτοπονηριά, αλλά κυρίως τον σνομπισμό και την εγωπάθεια.
Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Η μουσική φυσικά,  η ζωγραφική, η αγιογραφία, οι περίπατοι, οι εκδρομές στην φύση, οι έξοδοι με καλή παρέα για φαγητό και ποτό, οι ωραίες και περιεκτικές κουβεντούλες! Επίσης, επειδή λατρεύω τα ζωάκια, μ' αρέσει πολύ να περνάω χρόνο μαζί τους και να τα φροντίζω!
Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Ο θάνατος.
Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Όταν είναι απαραίτητο για να μην στενοχωρήσω υπερβολικά κάποιον άλλον. Τα λεγόμενα <<κατά συνθήκην ψεύδη>>, χωρίς όμως να τα δικαιολογώ, ή να υποστηρίζω ότι κάνω σωστά όταν τα λέω. Θα προτιμούσα να μην λέω ψέματα ποτέ.
Ποιο είναι το μότο σου;
Ο επιμένων νικά
Πώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Δεν επιθυμώ να πεθάνω και δεν ξέρω αν υπάρχει και ωραίος τρόπος για να πεθάνει κανείς. Ο θάνατος είναι θάνατος. Προτιμώ ως επιλογή την αιώνια ζωή!
Εάν συνέβαινε να συναντήσεις τον Θεό, τι θα ήθελες να σου πει;
Ότι με συγχωρεί για όλες τις αμαρτίες που έχω κάνει και μου παραχωρεί μία θέση κοντά του. Και φυσικά όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάω!
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Είμαι συνειδητοποιημένη απέναντι στις ελλείψεις και στις αμαρτίες μου, και προσεύχομαι στον Θεό να μου δίνει συνεχώς δύναμη να τις αντιμετωπίζω και όσο γίνεται να μην απομακρύνομαι πολύ από το θέλημά Του.


http://www.pireasnews.gr/
 
Top