Ο Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και τα φιλικά τους ΜΜΕ προσπαθούν να στήσουν κλίμα διεθνούς συνωμοσίας



Με ψεκασμένες θεωρίες που υποτιμούν τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων, αλλά και προσβάλλουν την ιστορία της παράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να στήσουν κλίμα διεθνούς συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης, με στόχο τη δημιουργία εξωτερικών εχθρών, ώστε να προκαλέσουν φόβο στο εκλογικό σώμα και να συσπειρώσουν την κομματική βάση.

Το κουβάρι ξετυλίγεται σιγά σιγά και καθημερινά και το σύνθημα το έχει δώσει ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα, ο οποίος έχει μιλήσει για «σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας που έχουν σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας», αναφέροντας πρωτίστως τον Β. Πούτιν και τη Ρωσία και δευτερευόντως την Τουρκία.

Στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε παρεμβάσεις που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών», ενώ η Ν.Δ. έβγαλε ανακοίνωση για τις αποκαλύψεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί κρυφών χρηματοδοτήσεων της Ρωσίας σε πολιτικούς και κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι «επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη και ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10.000.000 ευρώ μέσω εταιριών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα. Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα».
Ρωσικός δάκτυλος

Τελευταία πτυχή του σεναρίου τα περί ψήφου με… σκάνερ, που υποτίθεται μελετά το υπουργείο Εσωτερικών για να αποτραπεί… ρωσικός δάκτυλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου επανέλαβε χθες τα σχετικά με τη δίωξη από την πλευρά των ΗΠΑ Ρώσου ολιγάρχη, «ο οποίος επιχείρησε να στήσει δίκτυο ρωσικών ΜΜΕ στην Ελλάδα με 10.000.000 ευρώ». Επίσης και η Ντόρα Μπακογιάννη συντάχθηκε με τις θεωρίες συνωμοσίας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κάδρο των ασύμμετρων απειλών που δέχονται ευρωπαϊκές χώρες από άλλες χώρες, αναφερόμενη στη Ρωσία.


Επίσης, μίλησε κι αυτή για χρήματα που έχουν δοθεί από τη Ρωσία σε ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προσδιορίζοντας, μάλιστα, το ποσό στα 10.000.000 ευρώ. «Δεν μιλάω εγώ για κόμματα, μιλούν για μέσα ενημέρωσης», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη.
 
Top