Έφυγε απο τη ζωη απο ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε για χρόνια ο Τέλης Αδαμόπουλος, αδελφός του Προέδρου Κοινότητας Πικερμίου Θανάση Αδαμόπουλου.


Ο Τέλης Αδαμόπουλος ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου «Αλκυών» Ραφήνας και υπήρξε από τους πιο παλιούς παράγοντες στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ήταν μάλιστα και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Είχε απασχολήσει έντονα την δημοσιοτητα οταν η Σοφια Μπεκατωρου τον κατήγγειλε για βιασμο δημόσια. Οπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Ιανουαρίου του 2021:

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) Αριστείδης Αδαμόπουλος, είναι ο άνθρωπος που «έδειξε» η Σοφία Μπεκατώρου, ως αυτόν που την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998 και ενώ ήταν ακόμη νεαρή αθλήτρια.

Ο κ. Αδαμόπουλος μετά τη γνωστοποίηση του ονόματός του έκανε γραπτή δήλωση ζητώντας σεβασμό «από την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», για την οικογένειά του, τα παιδιά και τα εγγόνια του και «να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογενείας μου και εμένα προσωπικά».


Και συνεχίζει: «…αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν ‘θύτη’, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους».

Η εστίαση του κ. Αδαμόπουλου είναι στην κοινή γνώμη: «Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”».

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 16.00 στον Άγιο Χριστόφορο Πικερμίου. Ας τον συγχωρέσει ο Θεός και καλή ανάπαυση.
 
Top