Της Ιωάννας Υψηλάντη

Εφιάλτες, Πατριάρχες, Γενίτσαροι, κουκουλοφόροι, δωσίλογοι, ταγματασφαλίτες, απεργοσπάστες και τώρα... "αντικαταστάτες".
Πόσους ακόμα χαρακτήρες θα γεννήσει η εθνική διχόνοια;
Πόσα ακόμη βάσανα θα βιώσει ο τόπος μας και ο λαός μας, από πανούργους, ξεπουλημένους αυτοκράτορες, κυβερνήτες και δικτάτορες;
Πόσα ακόμη χρειάζεται να ζήσουμε, για να διδαχθούμε, επιτέλους, από την Ιστορία μας;;
Η διχόνοια προετοιμάζεται από καιρό και αριστοτεχνικά, απ΄τον αντίπαλο.  Υπάρχει πάντα μια οποιαδήποτε αιτία. Το πρόσχημα.
Τυραννία ή Δημοκρατία, εικονομάχοι και εικονοκλάστες, ενωτικοί και ανθενωτικοί, Χριστιανοί και όλοι οι άλλοι, μαύροι και λευκοί, γυναίκες και άνδρες, Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί και σήμερα... εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.
Η διχόνοια φέρνει μίσος. Και το μίσος οδηγεί στην προδοσία. Της χώρας, του πολίτη, του συναδέλφου, του αδελφού, των ανθρώπινων αξιών, του πολιτισμού.
Όσοι τρέξετε να καταλάβετε την θέση του υγειονομικού, που σας συμπαραστάθηκε, στην αρρώστια σας, του δάσκαλου και του καθηγητή, που σας έμαθε γράμματα, του πυροσβέστη, που σας έσωσε το σπίτι και σας έβγαλε, από τα χαλάσματα, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλει να εμβολιαστεί, είστε όλοι για φτύσιμο!
Είστε αυτοί, που θα παίξουν το παιχνίδι της εξουσίας, στην αρένα της ανθρωποφαγίας. Αυτοί, που θα γλύψουν τα πόδια του αφέντη, για έναν προσωρινό μισθουλάκο, βλέποντας ανθρώπους να πεθαίνουν απ΄την πείνα, δίπλα τους!
Είστε αυτοί, που προδίδουν, για πενταροδεκάρες μικρής διάρκειας την ίδια τους την αξιοπρέπεια.
Είστε οι γλίτσες της εποχής.
Είστε οι "αντικαταστάτες"!
Είστε "τα παιδιά του Πλεύρη"!

 
Top