Από τον Αντώνη Μυλωνάκη*  

Δύο εικοσιτετράωρα από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον πρωθυπουργού και ο απόηχός του αρχίζει σιγά - σιγά και σβήνει, όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που ενεπλάκησαν σε αυτό το μεγάλο φιάσκο.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να σβήσει είναι ΕΝΑ μεγάλο ΓΙΑΤΙ από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ναι, ένα "γιατί" από τους νεοδημοκράτες βουλευτές συνοδευόμενο από το ερώτημα "μα καλά, δεν υπήρχε κάποιος άλλος ικανός από ολόκληρη την παράταξη ν΄αναλάβει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και έπρεπε να πάρουμε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ συμπράττοντας ουσιαστικά και τυπικά κατά ένα μέρος μαζί του;"

Ακριβώς ένα ανάλογο "γιατί" ακούγεται και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κατάφωρα στεναχωρημένοι και κατηφείς αντιμετωπίζουν πλέον και το φαινόμενο της εσωστρέφειας, αφού καταλαβαίνουν ότι η ηγεσία τους σήκωσε λευκή πετσέτα ευρισκόμενη προφανώς σε αδυναμία να διεκδικήσει κάποια στιγμή την εξουσία και επιδιώκει κάποια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
Πράγματι ο Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα το μέλλον του κόμματός του, έχει αποφασίσει να παίξει το τελευταίο του χαρτί σε μια συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - με τον οποίο πρέπει να πούμε ότι προσωπικά ο ίδιος διατηρεί άριστες σχέσεις.
Αντιλαμβάνεται ότι με μια ακόμα ήττα που είναι σίγουρη στις επόμενες εκλογές, η καρέκλα του προέδρου θα τρίξει επικίνδυνα για τον ίδιο και τους ανθρώπους του. Καταλαβαίνει επίσης ότι πολύ σύντομα ο εκ Κρήτης ορμώμενος βουλευτής του είναι πολύ πιθανόν να ιδρύσει νέο πολιτικό φορέα στ΄αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας μαζί του βουλευτές, στελέχη και μικρότερα κόμματα και συνιστώσες της άκρας αριστεράς όπως το ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΡΑΤΤΩ κλπ.

Από την άλλη πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την εξουσία και μετά τις εκλογές, γνωρίζοντας όμως ότι με την μεν απλή αναλογική αυτό είναι ακατόρθωτο, αλλά και με την ενισχυμένη των 40 βουλευτών πολύ δύσκολο.
Αυτό που τον τρομάζει περισσότερο είναι το πατριωτικό κομμάτι της κοινωνίας που έχει στηρίξει τη ΝΔ, αλλά και εκατομμύρια ψηφοφόρων που έχουν γυρίσει προσωρινά την πλάτη στις εκλογές και που βρίσκονται εν υπνώσει έχοντας σιχαθεί την πολιτική και τους πολιτικούς.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το άγχος του πρωθυπουργού να τοποθετήσει στην κυβέρνησή του ως πρωτοκλασσάτους υπουργούς και τους τρεις καθαρόαιμους δεξιούς που διαθέτει στο οπλοστάσιό του, μπας και αναχαιτήσει τους ψηφοφόρους του πατριωτικού χώρου, οι οποίοι πλέον είναι ολοφάνερο ότι κατευθύνονται προς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ του Κυριάκου Βελόπουλου.

Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έπαιξε τη τελευταία του ζαριά πριν τις ερχόμενες εκλογές.
Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μας έχει συνηθίσει σε πολλούς και δομικούς ανασχηματισμούς.
Κάνει επιλεκτικά διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα του, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των συμβούλων του και διαβάζει καλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εσωτερικών του κυλιόμενων δημοσκοπήσεων.
Εκεί φαίνεται καθαρά ότι το πρόβλημα το έχει από τον πατριωτικό χώρο και όχι από το κέντρο που κατέκτησε με ευκολία ή την ψευτοαριστερά του Τσίπρα που την διαλύει όποτε θέλει με μεγάλη άνεση.
"Απο εκεί που δεν το περιμένεις, από εκεί θα σου έρθει" λένε οι καταδρομείς. Ο ανταρτοπόλεμος είναι η πιο δύσκολη μάχη γιατί υποτιμάς τον εχθρό και το χτύπημα έρχεται ταχύτατα και με ακρίβεια από εκεί που δεν το περιμένεις.

Αυτό ακριβώς τρέμει ο πρωθυπουργός και ο πολιτικός του σχεδιασμός είναι να ανακόψει το δυνατόν γρηγορότερα, πιο αποφασιστικά και με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον την ραγδαία άνοδο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Δυστυχώς για τον ίδιο είχε υποτιμήσει εξ αρχής τη συνοχή και το πρόγραμμα του κόμματος, τη σοβαρή πολιτική σκέψη, το καθαρό και έντιμο πολιτικό λόγο και την ήρεμη δυναμική του πατριωτικού αυτού κόμματος το οποίο εκφράζει πλέον ολόκληρο το πατριωτικό χώρο με αποτέλεσμα να πληγωθεί και να καταλάβει ότι ο κίνδυνος πλέον για τη ΝΔ είναι το εν υπνώσει θεριό των Ελλήνων πατριωτών.

*Βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
 
Top