Η ομοσπονδία των υγειονομικών προειδοποιεί ότι λόγω των αναστολών εργασίας από σήμερα πολλά κενά θα υπάρξουν σε μια σειρά περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη, τη Μακεδονία, την Αχαΐα, τα νησιά των Κυκλάδων, τη Λέσβου κ.α., μιας και το σύστημα υγείας ήδη υποφέρει από ελλείψεις προσωπικού. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο της Λέσβου, που από σήμερα βγαίνουν σε αναστολή εργασίας 35 υγειονομικοί μεταξύ των οποίων και ο μοναδικός ογκολόγος του νησιού, ο οποίος γνωρίζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά των 1.000 περίπου ασθενών που παρακολουθεί.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης του Βοστάνειου, τις επόμενες μέρες θα μετακινείται για λίγες μέρες ογκολόγος από νοσοκομείο των Αθηνών, για να καλύψει το κενό στην ογκολογική κλινική, με τα προβλήματα που μια τέτοια αντικατάσταση έχει, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για την λειτουργία των υπόλοιπων κλινικών με τις αναστολές των άλλων εργαζομένων.

Αντίστοιχα προβλήματα θα προκύψουν και στην Πάτρα, καθώς 680 εργαζόμενοι στα τρία νοσοκομεία της πόλης σε σύνολο 3.800 είναι ανεμβολίαστοι. 
 
Top