Η Σοφία Μπεκατώρου αποφάσισε να αλλάξει δικηγόρο και να μην εκπροσωπείται από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην υπόθεση  με την αποκάλυψη του βιασμού της από μέλος της Ομοσπονδίας.
Όπως ενημέρωσε το ίδιο το γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου, η Ολυμπιονίκης δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου
«Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.
Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού. Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

Νωρίτερα την Κυριακή είχε γίνει γνωστό ότι στην άμεση ενεργοποίηση της υπόθεσης της Σοφίας Μπεκατώρου στόχευαν ως  νομικοί παραστάτες της οι Νίκος Κωνσταντόπουλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Έλλη Ρούσσου.
Όπως ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση "αναλάβαμε με αίσθημα ευθύνης την εκπροσώπηση της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου στα βήματα που θα ακολουθήσουν τη θαρραλέα, δημόσια καταγγελία της για τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα του αθλητισμού".
Σύμφωνα με τους ίδιους, "η υπόθεση της Σοφίας φωτίζει έναν κόσμο αθέατο, γνωστό σε πολλούς και συγκαλυπτόμενο, που λειτουργεί στον αντίποδα του αθλητικού πνεύματος, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει νέους ανθρώπους και αθλητές, από θέση δύναμης κι εξουσίας. Έναν κόσμο που εκφράστηκε στην κυνική ανακοίνωση της εμπλεκόμενης Ομοσπονδίας. Η απόφαση της Σοφίας να μιλήσει δημόσια συγκροτεί υπόδειγμα και παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που υπέστη κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής ενώ αγωνιζόταν για το όνειρό του και για τη ζωή του, στον αθλητισμό και αλλού. Και ως τέτοιο υπόδειγμα, θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις".

H ίδια η Σοφία Μπεκατώρου, σε  νυχτερινή της δήλωση στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook εξηγεί  ότι προέκρινε την κοινή εκπροσώπηση ολόκληρης της ομάδας που θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
«Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα. Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.
 
Top