Τα μέτρα που θα ληφθούν στις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ολομέλειας επιτροπής εμπειρογνωμόνων σήμερα Παρασκευή, με το ενδιαφέρον να στρέφεται και στην Αττική, στον απόηχο της εισήγησης της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων να εισέλθει το Λεκανοπέδιο στην «κόκκινη» ζώνη του χάρτη της πανδημίας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας, δήλωσε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει για τις «κόκκινες» περιοχές, ενώ διευκρίνισε ότι οι όποιες αποφάσεις για μέτρα θα αφορούν σε πρώτο στάδιο περίοδο δύο εβδομάδων, προτού επανεξεταστούν.

Ως προς την Αττική, είπε ότι δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση επί του παρόντος, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να συμβεί, γι’ αυτό βρίσκονται στο τραπέζι αυστηρότερα μέτρα. Εξήγησε δε ότι η αύξηση των νοσηλειών και των ασθενών στις ΜΕΘ θορύβησε τους ειδικούς, καθώς όπως τόνισε «κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας».

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινά από τις 6 μ.μ., ενώ εφόσον μπει ο νομός σε ύψιστο συναγερμό, τα καταστήματα θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, ο κ. Σύψας έκανε λόγο για «γκρίζα ζώνη» σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια, ενώ τόνισε ότι επιδημιολογικά πιο επικίνδυνα θεωρούνται τα λύκεια.
 
Top