Ζήτημα χρόνου είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των δυο ανήλικων οι οποίοι ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη του Μετρό όταν τους ζήτησε να φορέσουν τις μάσκες τους.

Οι κάμερες που υπάρχουν μέσα στο Μετρό κατέγραψαν και την επίθεση αλλά και τους δράστες με τα χαρακτηριστικά τους να φαίνονται ολοκάθαρα. 

Πως έγινε η επίθεση

Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι προκαλώντας την οργή όχι μόνο των συναδέλφων του αλλά και κάθε πολίτη. Ο Πρόεδρος του συνδικάτου σταθμαρχών της ΣΤΑΣΥ «Η πρώτη γραμμή», Λεωνίδας Γεωργόπουλος, περιγράφει πως έγινε η αποτρόπαιη επίθεση στον σταθμάρχη στο μετρό.
«Ο συνάδελφος επιβιβάστηκε στο μετρό της Ανθούπολης για να ξεκινήσει τη βάρδια του στην Ομόνοια. Το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στη 13.00. Την ώρα που βρισκόταν στο συρμό διαπίστωσε πως δύο νεαρά άτομα, περίπου 20 με 25 ετών, δεν φορούσαν όπως έπρεπε τις μάσκες τους ενώ είχαν απλώσει και τα πόδια τους πάνω στα καθίσματα του συρμού. Η όλη συμπεριφορά τους ήταν απρεπής. Ο συνάδελφος τους πλησίασε και πολύ ευγενικά τους ζήτησε να φορέσουν τις μάσκες τους και να συμμορφωθούν. Αυτό που συνέβη τελικά ήταν πως όταν ο συρμός έφτασε στην Ομόνοια, οι νεαροί ακολούθησαν τον σταθμάρχη και βγήκαν έξω μαζί του στην πλατφόρμα. Μόλις έκλεισαν οι πόρτες του συρμού, άρχισαν να τον ξυλοκοπούν αδιάκοπα και δυνατά. Τον χτυπούσαν σε όλο το σώμα με κλωτσιές αλλά και στο πρόσωπο», αναφέρει.

Για την κατάσταση της υγείας του λέει: «Αυτή τη στιγμή, ο συνάδελφος βρίσκεται σε νοσοκομείο και του γίνονται διαρκείς εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν εσωτερικές αιμορραγίες ή πιο βαθιά τραύματα. Παρόλα αυτά η υγεία του σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει. Ο συνάδελφος είναι περίπου 45 χρονών, παντρεμένος, με ένα μικρό παιδί». Ο κ. Γεωργόπουλος επίσης λέει ότι: «Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που συναντάμε αρνητές μάσκας μέσα στο μετρό. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις όπως και η επιθετική διάθεση του επιβατικού κοινού».



 
Top