Για έναν αναμενόμενο σεισμό έκανε λόγο ο Ακης Τσελέντης, σχετικά με την ισχυρή δόνηση στην Ναύπακτο.

Ο καθηγητής σεισμολογίας, σε ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως ο σεισμός στην περιοχή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ήταν αναμενόμενος, καθώς η περιοχή παρουσιάζει μία έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. Εκτίμησε δε, πως όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά μετά τον κύριο σεισμό.

Η ανάρτηση Τσελέντη

«Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου.
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.3949 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0482 Ανατολικά
Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά».


Λίγο μετά τη 1 τη νύχτα, ο Ακης Τσελέντης έκανε μια ακόμα ανάρτηση στην οποία αναφέρει: «Το βράδυ θα καταλάβετε πολλούς αλλά θα είναι μικροί εμείς το παρακολουθούμε από το Γεωδυναμικό γιατί έχουμε πολλά όργανα στην περιοχή καλό σας βράδυ».




 
Top