Ασθενής σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών σημειώθηκε χθες Κυριακή το βράδυ περίπου τριάντα χιλιόμετρα από τη Ρώμη, ανακοίνωσε το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής· έγινε αισθητή από ασυνήθιστα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ούτε θύματα, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, πάντως μια γραμμή του μετρό της ιταλικής πρωτεύουσας χρειάστηκε να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία της για να γίνουν έλεγχοι, σύμφωνα με τον ATAC, τον οργανισμό συγκοινωνιών της Ρώμης. Η λειτουργία της γραμμής αποκαταστάθηκε αργότερα το βράδυ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή κοντά στην Κολόνα, μικρή πόλη ανατολικά της Ρώμης, όπου επίσης δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, που επικαλέστηκαν την Πολιτική Προστασία και αυτόπτες μάρτυρες. Πολλοί κάτοικοι στην Κολόνα και περιοχές γύρω από αυτή βγήκαν πάντως από τα σπίτια τους όταν έγινε η δόνηση, η οποία καταγράφηκε από το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής στις 20:43 [22:43 ώρα Ελλάδας].

Η δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθος, 9 χιλιόμετρα, γεγονός το οποίο εξηγεί το γιατί έγινε τόσο αισθητή παρότι ασθενής, εξήγησαν σεισμολόγοι στο πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Η ιταλική πρωτεύουσα δεν βρίσκεται η ίδια σε σεισμογενή περιοχή, αλλά οι σεισμικές δονήσεις στη γειτονική περιοχή Αμπρούτσο, όπου η δραστηριότητα είναι έντονη, γίνονται αρκετά συχνά αισθητοί στη Ρώμη.

 
Top