Τον τρόμο σπείρει σε νοσοκομεία της ανατολικής Κρήτης αλλοδαπός φορέας του ιού HIV ο οποίος επιτέθηκε και δάγκωσε γιατρό του Βενιζέλειου νοσοκομείου!

Το ασύλληπτο περιστατικό έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας σε χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, όταν ο γιατρός προσπάθησε να απομακρύνει τον 50χρονο που κατάγεται από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος λίγο πριν την επίθεση στον γιατρό του νοσοκομείου είχε εριστική συμπεριφορά, αρνούνταν να φύγει από το νοσοκομείο μετά που εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να νοσηλευτεί, ενώ, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, αν και σε αναπηρικό καροτσάκι, σηκώθηκε και αφόδευσε σε διάφορα σημεία του Βενιζελείου.

Πληροφορίες της «Πατρίς» οι οποίες επιβεβαιώνονται τόσο από την αστυνομία όσο και από εργαζόμενους του νοσοκομείου, αναφέρουν ότι ο αλλοδαπός δάγκωσε στον αντίχειρα τον γιατρό, ενώ του προκάλεσε και εκδορές στο δεξί του χέρι. Ο ίδιος είχε έρθει με εισαγγελική εντολή από το νοσοκομείο Νεαπόλεως για να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Ο ψυχίατρος που τον εξέτασε έκρινε ότι δε χρήζει νοσηλείας, κάτι που φαίνεται ότι δεν άρεσε στον 50χρονο, ο οποίος αρνούνταν να εγκαταλείψει το νοσοκομείο, ενώ ούτε και το νοσηλευτικό ίδρυμα της Νεάπολης έκρινε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η νοσηλεία του εκεί.

Όταν του ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τον χώρο και αφού είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση με τις πράξεις του, ο υπήκοος Πακιστάν εξαγριώθηκε, άρχισε να απειλεί θεούς και δαίμονες και όταν ο γιατρός επιχείρησε να τον απομακρύνει, εκείνος του επιτέθηκε.

Όπως μας είπαν συνάδελφοι του γιατρού που δέχτηκε την επίθεση, λόγω της μεταδιδόμενης μολυσματικής ασθένειας του 50χρονου, ο γιατρός του νοσοκομείου ακολούθησε το πρωτόκολλο εργατικού ατυχήματος σε νοσοκομεία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις

Τελικώς χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, άνδρες της οποίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη, όπου καταδικάστηκε με την ποινή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος πάντως φέρεται να είπε ότι έχασε τη ψυχραιμία του γιατί ήθελε να κάνει μία ένεση επειδή πονούσε και ζήτησε συγνώμη γι αυτό που έκανε.

«Είναι γνωστός στα νοσοκομεία του Ηρακλείου και του Λασιθίου»

Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία του Ηρακλείου μάς είπαν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας «πηγαινοέρχεται στα νοσοκομεία χωρίς να έχει ενεργή νόσο που να χρήζει νοσηλείας, χαρακτηρίζεται από ιδιαιτέρως προβληματική συμπεριφορά και είναι εριστικός».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο ίδιος «παρέμενε για οχτώ μήνες στο ΠΑΓΝΗ χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, απλώς έμενε στον χώρο γιατί δεν είχε πού αλλού να πάει».

Αυξάνονται τα περιστατικά βίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του καταδικάζει τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στις δημόσιες δομές υγείας και καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στις δημόσιες δομές υγείας, εναντίον του υγειονομικού προσωπικού και καλεί το Υπουργείο Υγείας να διασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού στο νοσοκομείο του Αγρινίου και εκφράζει την συμπαράστασή του στα μέλη του ιατρικού κόσμου που δέχονται επιθέσεις από συγγενείς ασθενών, οι οποίοι τους αποδίδουν την ευθύνη για τις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Κατανοεί την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του πολίτη που έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες υγείας, ωστόσο οι γιατροί του ΕΣΥ εργάζονται, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει και δεν έχουν ευθύνη για τις σοβαρές δυσλειτουργίες των νοσοκομείων».

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Το Υπουργείο Υγείας έχει τεράστιες ευθύνες για τα πρωτοφανή κρούσματα βίας στα νοσοκομεία που βλέπουμε να επαναλαμβάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι δημόσιες δομές ειδικά στην περιφέρεια έχουν γίνει «ξέφραγο αμπέλι», καθώς η φύλαξη των νοσοκομείων έχει υποβαθμιστεί δραματικά από τους αποτυχημένους πειραματισμούς του Υπουργείου Υγείας. Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση για την οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα δημόσια νοσοκομεία με παρουσία σε 24ωρη βάση του προσωπικού ασφαλείας στις γενικές εφημερίες για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στο προσωπικό και στους ασθενείς.

Καλεί το Υπουργείο Υγείας να στηρίξει το Δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού».

Πηγή: Πατρίς

 
Top