Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία Κόκκινη Άμμος στα νότια του Ηρακλείου όταν ένας λουόμενος υπέστη θερμοπληξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 51χρονος άνδρας απολάμβανε τη θάλασσα όταν το μεσημέρι ένιωσε έντονη αδιαθεσία εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες όμως να μην μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο με αποτέλεσμα να ζητείται η βοήθεια του λιμενικού σώματος.

Σκάφος του λιμενικού πήγε στην παραλία και παρέλαβε τον άτυχο άνδρα μεταφέροντάς στον Κόκκινο Πύργο όπου περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έδωσε τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 51χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Σημαντική η βοήθεια ενός ναυαγοσώστη

Σημαντική ήταν η βοήθεια ενός ναυαγοσώστη. Σύμφωνα με το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, ο ναυαγοσώστης ενώ είχε ολοκληρώσει την βάρδιά του τον πήραν τηλέφωνο για να πάει να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα.

Χωρίς να το σκεφτεί ο ίδιος, παρέα με την σύντροφό του – προσέγγισε με το βαρκάκι του την παραλία όπου βρισκόταν ο 51χρονος και τον παρέλαβε μεταφέροντάς τον στο σκάφος του λιμενικού που είχε κληθεί.

 
Top