Της Άννας Κανδύλη

Περισσότερες από δύο ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας για τη συνομιλία που είχε με τον Παύλο Πολάκη, όταν ο τελευταίος τον κάλεσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση του δανείου του ύψους 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους από τα εξής, όπως φέρεται να είπε, αντικειμενικά περιστατικά:
  • ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει.
  • Ο ίδιος επίσης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.
  • Δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα.
  • -Ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.
  • Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.
Ο κ. Στουρνάρας ενώπιον του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα με διερευνώμενα αδικήματα την παράνομη καταγραφή και χρήση αυτής, σημείωσε ότι η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές τους : αν δηλαδή και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή ή όχι.
 
Top