Της Γεωργίας Γκαρδαλίνου
Πάμε και μεταναστευτικό/προσφυγικό;
Κυβερνητική κρίση στο Βέλγιο απειλείται λόγω του...
Global Compact For Migration. O πρωθυπουργός κατόρθωσε μεν να αποσπάσει από το κοινοβούλιο την έγκριση για να παρευρεθεί στο Μαρακές αλλά με ψήφους της αντιπολιτευσης ενώ το φλαμανδικό δεξιό κόμμα N-VA, απειλεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν επικυρώσει το παραπάνω Σύμφωνο.
Το Κοινοβούλιο της Δανίας, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη στον προϋπολογισμό του 2019, των κονδυλίων για την συγκρότηση ενός κέντρου κράτησης και απομάκρυνσης μη επιθυμητών προσφύγων ή/και μεταναστών. Στα 100 χλμ από την πρωτεύουσα και σε απόσταση περίπου ενός μιλίου και μισού μιλίου από την ακτή, το νησί Lindholm θα φιλοξενήσει επίσης εκείνους που δεν έχουν την άδεια να μείνουν στη Δανία αλλά δεν μπορούν να απελαθούν για νομικούς λόγους και, ως εκ τούτου, βρίσκονται σε κάποιο νομικό κενό. Από το 1926, το νησί στεγάζει το κτηνιατρικό ερευνητικό ινστιτούτο για τους ιούς βοοειδών, το οποίο και μεταφέρεται. Το νέο κέντρο κράτησης, με χωρητικότητα 125 ατόμων, θα τεθεί σε λειτουργία ως το 2021 και θα υπόκειται σε μόνιμη επιτήρηση από την αστυνομία.
Επαίσχυντος και ο τρόπος που ο κυβερνητικός εταίρος, το Λαϊκό Κόμμα,επέλεξε να πανηγυρίσει την ανακοίνωση για το νέο μέτρο, δημοσιεύοντας μια γελοιογραφία στην οποία φαίνεται ένας μελαψός άντρας, ντυμένος με μουσουλμανικά ρούχα, που τον έχουν κατεβάσει σε ένα έρημο νησί. Το συνοδευτικό κείμενο αναφέρει «Δεν έχουν κανένα λόγο να μείνει στη Δανία Μέχρι να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτόν, θα μεταφερθεί στο νησί Lindholm».
Φάτε Ευρώπη των Λαών, των ιδανικών, και άλλα κουραφέξαλα και ευρωπαϊκά μόρια σε κυανή απόχρωση...
 
Top