Μία ξεχωριστή εκδήλωση με επίκεντρο τα παιδιά και κεντρικό μήνυμα ότι «ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί» διοργανώθηκε σήμερα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο και Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επέλεξε την ιδιαίτερη αυτή ημέρα για να τιμήσει τέσσερα σχολεία της Αττικής, τα οποία έχουν συνεισφέρει στον αγώνα του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ κοντά στα παιδιά.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα στο Νοσοκομείο μας, εδώ που χτυπά η καρδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, για να τιμήσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Θελήσαμε την συμβολική αυτή ημέρα, μέσα από τον χώρο αυτόν όπου τα παιδιά μας δίνουν ένα δύσκολο αγώνα για την ζωή τους, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία. Το μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί» τόνισε στην ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη.

(Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" κύριος Μανώλης Παπασάββας, με τους εκπροσώπους και τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα -Λιναρδάτου)

Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ σύστησε μάλιστα στους μαθητές και κάποιους από τους Πρωταθλητές Ζωής της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τα παιδιά δηλαδή που κατάφεραν να νικήσουν τον παιδικό καρκίνο και οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους παρευρισκόμενους.

(Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" κύριος Μανώλης Παπασάββας, με τον εκπρόσωπο και τους μαθητές της Σχολής Μωραϊτη)

«Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι πια ανίατος. Χάρη στην ίδρυση της Ογκολογικής Μονάδας 3 στα 4 περιστατικά παιδικού καρκίνου πια θεραπεύονται. Δεν υπάρχουν λίστες αναμονής και ακόμα και οικογένειες που είναι ανασφάλιστες μπορούν να λάβουν εδώ την απαιτούμενη θεραπεία», τόνισε από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας.

Αμέσως μετά, τα σχολεία τιμήθηκαν από την κυρία Βαρδινογιάννη με το Βραβείο Εκτίμησης ενώ κάθε ένας από τους μικρούς μαθητές παρέλαβε το Μετάλλιο Υποστηρικτή. Σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν και τα Χρυσά Κορδελάκια που συμβολίζουν διεθνώς τον αγώνα κατά του καρκίνου στην παιδική ηλικία.

(Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" κύριος Μανώλης Παπασάββας, με την εκπρόσωπο και τους μαθητές του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση τιμήθηκαν :

Τα Εκπαιδευτήρια ΩΘΗΣΗ, που τα τελευταία τρία χρόνια οργανώνουν bazaar για την ενίσχυση των σκοπών «ΕΛΠΙΔΑΣ»,

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου που το 2016 οργάνωσαν bazaar για την ενίσχυση των σκοπών της «ΕΛΠΙΔΑΣ»,

Η Σχολή Μωραΐτη που έκανε φέτος bazaar για την ενίσχυση των σκοπών της «ELPIDA YOUTH» και

Το Β΄ Αρσάκειο- Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης για τα πρωτότυπα προϊόντα ZEDORO και iqueue που δημιούργησαν οι μαθητές του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας, τα έσοδα των οποίων προσφέρθηκαν για την ενίσχυση των σκοπών της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

(Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" κύριος Μανώλης Παπασάββας, με τις εκπροσώπους και τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ώθηση)

 
Top