Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί, γύρω στις 9:00, στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, στο σημείο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Ηράκλειο. Ομάδα περίπου 70 ατόμων, στο πλαίσιο αντιφασιστικών δράσεων που διοργανώνονται τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο, έπειτα από πορεία διαμαρτυρίας, έφθασε στο κτίριο και αφού έσπασε την πόρτα, μπήκε μέσα και προκάλεσε φθορές.

Οι δράστες πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, και στη συνέχεια αποχώρησαν, με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν… κατόπιν εορτής.

Αφορμή για την ενέργεια αυτή, είναι η αντίδραση αντιφασιστικών οργανώσεων και αντιεξουσιαστών στο Ηράκλειο σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί με ομιλητή τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, στα γραφεία της οργάνωσης στις 7:30 απόψε. Μάλιστα, για το απόγευμα στις 5:00 έχει διοργανωθεί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου νέα αντιφασιστική συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα, την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν οι κάτοικοι της γειτονιάς, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι το φαινόμενο αυτό είναι συχνό, με αποτέλεσμα να προκαλείται συνεχώς αναστάτωση στην περιοχή.

 
Top