"Πρόκειται για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας", δήλωσε επανειλημμένα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, αιτιολογώντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων μαχητών στο Αφρίν της βόρειας Συρίας και τόνισε ότι η Τουρκία, υπερασπιζόμενη τα νότια σύνορά της, υπερασπίζεται ταυτόχρονα τα σύνορα του ΝΑΤΟ.

"Άλλα μέλη του ΝΑΤΟ συνεργάζονται, αντιθέτως, με τους τρομοκράτες", δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια και, αναφερόμενος στα γενικότερα αποτελέσματα των επιχειρήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έκανε λόγο για σύλληψη μέχρι τώρα περισσότερων από 10.000 μελών του "Ισλαμικού Κράτους".

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκίντερ Κριχμπάουμ σχετικά με τους δημοσιογράφους που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές ακόμη και χωρίς να τους έχει επαγγελθεί κατηγορία, ο τούρκος Πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι ένα συνταγματικό κράτος δικαίου, όπως η Γερμανία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τους κανόνες κράτους δικαίου μιας άλλης χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Top