Περίπου 250 επιφανείς ισραηλινοί ραβίνοι χαιρέτησαν την απόφαση του Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ εκδίδοντας μια «βιβλική ευλογία» που ο Θεός έδωσε στον Ιησού του Ναυή, τον ηγέτη που διαδέχθηκε τον Μωυσή και οδήγησε τους Εβραίους στην γη του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Σαμάρειας, Yossi Dagan, έστειλε μια «επιστολή ευλογίας» στον Λευκό Οίκο, που ανέφερε από τον Ιησού του Ναυή 1: 9: "Σε προστάζω: Ίσχυε και γίνε δυνατός και αποφασισμένος, μην είσαι τρομοκρατημένος ή απογοητευμένος, γιατί ο Χασέμ ο Θεός σου είναι μαζί σου οπουδήποτε και να πηγαίνεις".

Οι θρησκευτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο αρχιραββίνος του Ισραήλ ραβίνος Yitzchak Yosef και ο κορυφαίος θρησκευτικός σιωνιστής κοσμήτορας Yeshiva ραβίνος Chaim Druckman, έγραψαν στην ευχαριστήρια επιστολή τους:

"Έχετε ένα σπάνιο προνόμιο τώρα να είστε ο πρώτος πρόεδρος που θα πρωτοστατήσει στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως αιώνιας πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ και αξίζουμε να ζούμε σε μια γενιά στην οποία πληρούνται οι προφητείες, η μια μετά την άλλη.

"Οι πρόεδροι της Αμερικής έχουν το προσόν να στέκονται κοντά στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσουν την προφητεία της επιστροφής στη Σιών και την οικοδόμηση του κράτους του Ισραήλ".

Η επιστολή κατέληξε στο συμπέρασμα: "Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε στην ιστορία του εβραϊκού λαού για πάντα ως ένας που βρισκόταν στο προσκήνιο και δεν φοβόταν." Είθε η υπόσχεση του Θεού προς τον Ιησού του Ναυή, να εκπληρωθεί επάνω σας".

 
Top