Τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, στο πλαίσιο των τελευταίων διαδηλώσεων που έχουν ακολουθήσει μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από πλευράς ΗΠΑ.

Στη Δυτική Όχθη, Ισραηλινός αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση Παλαιστινίου με μαχαίρι, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Το Ισραήλ θεωρεί την Ιερουσαλήμ εν συνόλω ως πρωτεύουσά του, ενώ οι Παλαιστίνιοι επιθυμούν η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία μέχρι το 1967 βρισκόταν υπό αραβικό έλεγχο (συγκεκριμένα της Ιορδανίας), να αποτελέσει την πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κράτους τους.

Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αν και δεν αναφέρεται στην εσωτερική διάρθρωση της Ιερουσαλήμ, έχει δημιουργήσει τεράστια οργή σε ολόκληρο τον αραβικό και ευρύτερα τον μουσουλμανικό κόσμο.

Οι παλαιστινιακές ιατρικές αρχές ανέφεραν ότι δύο θύματα δέχθηκαν σφαίρες στο βόρειο και στο ανατολικό σύνορο της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, ενώ άλλα δύο έχασαν τη ζωή τους στα κατεχόμενα στη Δυτική Όχθη.

naftemporiki.gr




 
Top