Εάν παρατηρήσετε τον πάγκο της κουζίνας σας λίγο πιο προσεκτικά, θα ανακαλύψετε μια λίστα από τρόφιμα και μπαχαρικά τα οποία χρησιμοποιείτε καθημερινά για να μαγειρέψετε, που όμως κρύβουν και κάποιες θεραπευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Η παρακάτω λίστα δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις επιδράσεις του κάθε συστατικού. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου ωστόσο, είναι ότι ο πόνος ή άλλα συμπτώματα που επιμένουν μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάτι πιο σοβαρό που ενδεχομένως απαιτεί ιατρική παρέμβαση.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο μπορεί να ανακουφίσει σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και μυϊκού πόνου και να βελτιώσει την κινητικότητα των αρθρώσεων. Μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλάκια του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα.

Τζίντζερ

Μπορεί να απαλύνει τους πόνους από δυσπεψία και καούρα. Οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ είναι επίσης ιδανικές για την αντιμετώπιση μυϊκού και αρθριτικού πόνου, καθώς και για πόνους περιόδου στις γυναίκες. Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ στα γεύματά σας καθημερινά.

Διαβάστε την υπόλοιπη λίστα εδώ

 
Top